Kolienka s mletým mäsom
Autor receptu: mimit
Asi si poviete, ze toto jedlo je nieco ako co chladnicka dala..Ale vo Svajciarsku je zname ako
Hörnli und Ghacktes a je velmi oblubene jedlo a podavane aj na spolocenskych udalostiach. A my
u nas doma mame radi maso so stavou, takze preco to neuvarit.
3 porcie |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Maso nechame zatiahnut na zohriatom masle. Trosku zredukujeme ohen a pridame najemno nakrajanu cibulu, pretlacene struciky cesnaku, majoran, tymian a paradajkove pyre. Ja davam domace s cesnakom, najdete ho aj v mojich receptoch.
- Po chvili pridame muku, zamiesame, prilejeme vino a/alebo bujon. Okorenime a prikryte na malom ohni varime 15-20 minut.
- Ako prilohu podavame kolienka. U nas takto pol na pol :) dobru chut prajem