Kolienka s mletým mäsom

Autor receptu: mimit

Asi si poviete, ze toto jedlo je nieco ako co chladnicka dala..Ale vo Svajciarsku je zname ako Hörnli und Ghacktes a je velmi oblubene jedlo a podavane aj na spolocenskych udalostiach. A my u nas doma mame radi maso so stavou, takze preco to neuvarit.

3
porcie
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Maso nechame zatiahnut na zohriatom masle. Trosku zredukujeme ohen a pridame najemno nakrajanu cibulu, pretlacene struciky cesnaku, majoran, tymian a paradajkove pyre. Ja davam domace s cesnakom, najdete ho aj v mojich receptoch.
  2. Po chvili pridame muku, zamiesame, prilejeme vino a/alebo bujon. Okorenime a prikryte na malom ohni varime 15-20 minut.
  3. Ako prilohu podavame kolienka. U nas takto pol na pol :) dobru chut prajem