Koláč z húb- Hubník (fofotecept)

Autor receptu: dorisa

Občas upečiem takýto nákyp z hríbov, mám mrazené aj sušené. Pochutnali sme si.

4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Huby rozmrazíme a nakrájame. Sušené namočíme do vody, potom vytlačíme z nich vodu, tak isto,ako aj z mrazených.
  2. Na tuku si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
  3. Potom ich opražíme na cibuľke. Osolíme, okoreníme , dáme rascu, Dusíme.
  4. Pridáme aj roztlačený cesnak. Keď sú udusené, necháme ich vychladnúť.
  5. Staršie rožky nakrájame na kolieska, zalejeme mliekom. Pridáme žĺtky.
  6. Keď rožky zmäknú premiešame zmes....
  7. ...a pridáme vychladnuté udusené huby a majorán.
  8. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh.
  9. Zapekaciu misu potrieme olejom...
  10. Zmes húb a rožkov so žĺtkami zmiešame s tuhým snehom. Opatrne.
  11. Máme pripravenú zmes na hubový koláč-hubník.
  12. Tú prenesieme do zapekacej misy , navrch dáme kúsky masla a dáme piecť do rúry na 180stupňov a pečieme asi 45 minút.
  13. Upečený hubový koláč.Podávame so zeleninou, alebo aj ako hlavné jedlo so zemiakovou kašou. My sme koláčik jedli len tak. Čím bol straší, tým bol lepší.
  14. Dobrú chuť.