Koláč z húb- Hubník (fofotecept)
Autor receptu: dorisa
Občas upečiem takýto nákyp z hríbov, mám mrazené aj sušené. Pochutnali sme si.
4 porcie |
20 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Huby rozmrazíme a nakrájame. Sušené namočíme do vody, potom vytlačíme z nich vodu, tak isto,ako aj z mrazených.
- Na tuku si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
- Potom ich opražíme na cibuľke. Osolíme, okoreníme , dáme rascu, Dusíme.
- Pridáme aj roztlačený cesnak. Keď sú udusené, necháme ich vychladnúť.
- Staršie rožky nakrájame na kolieska, zalejeme mliekom. Pridáme žĺtky.
- Keď rožky zmäknú premiešame zmes....
- ...a pridáme vychladnuté udusené huby a majorán.
- Z bielkov ušľaháme tuhý sneh.
- Zapekaciu misu potrieme olejom...
- Zmes húb a rožkov so žĺtkami zmiešame s tuhým snehom. Opatrne.
- Máme pripravenú zmes na hubový koláč-hubník.
- Tú prenesieme do zapekacej misy , navrch dáme kúsky masla a dáme piecť do rúry na 180stupňov a pečieme asi 45 minút.
- Upečený hubový koláč.Podávame so zeleninou, alebo aj ako hlavné jedlo so zemiakovou kašou. My sme koláčik jedli len tak. Čím bol straší, tým bol lepší.
- Dobrú chuť.