Koláč z bieleho maku s kakaovou polevou fotorecept
Biely mak je mojou obľúbenou surovinou. Veľmi rada ho používam. A keďže mi teraz došla "dodávka" surovín z mlyna, tak som samozrejme hneď Zobraziť celý popisBiely mak je mojou obľúbenou surovinou. Veľmi rada ho používam. A keďže mi teraz došla "dodávka" surovín z mlyna, tak som samozrejme hneď po bielom maku siahla. Biely mak je veľmi dobrou náhradou za orechy pre tých, ktorí na ne majú alergiu. Vyzerá ako orechy, chutí orechovo-makovo a predsa to nie sú orechy.
porcia
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
2 hrnčeky |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
3 ks |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 hrnček (mletý) |
|
1 bal. |
|
Poleva: | |
100 g |
|
100 g (alebo iný tuk) |
|
20 g |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Žĺtky vyšľaháme s cukrom.
-
2
Prilejeme mlieko a premiešame. Potom za stáleho šľahania po častiach vlievame olej.
-
3
Pridáme múku s práškom do pečiva.
-
4
Vmiešame mletý biely mak.
-
5
Nakoniec jemne zapracujeme sneh vyšľahaný z bielkov.
-
6
Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech (cca 32x40 cm). Pečieme na 180 °C dozlata.
-
7
Kým sa pečie koláč, pripravíme polevu. Vo vodnom kúpeli roztopíme tuk s cukrom a mliekom za stáleho miešania. Potom vsypeme kakao a asi 3 minúty miešame, kým sa masa pekne nespojí.
-
8
Na horúci upečený koláč vylejeme a rozotrieme teplú polevu. Necháme vychladnúť, potom koláč nakrájame.
Ãno, máte pravdu. Chuťovo je to niečo ako oriešky s nádychom maku. Veľmi príjemná chuť.
Ďakujem, poď na návštevu, urobím ti. 😄 Inak, ja si ho objednãvam už roky priamo z mlyna spolu s inými potravinami - múkou ražnou, celozrnnou, pohánkovou, sõjou, pohánkou, kuskusom, pšenom, občas kúpim aj makovù múku...nikde to neleží po skladoch, cenovo je to oveľa výhodnejšie ako v obchodoch a kuriér mi to donesie až pred dvere. 🙂
Děkuji.