Koláč s banánovou plnkou

Autor receptu: redakcia

25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vajcia rozklepneme a bielky oddelíme od žĺtkov. V miske vymiešame zmäknuté maslo, práškový cukor a žĺtky. Pridáme postrúhanú čokoládu, mlieko, kakao a strúhanku. Zľahka primiešame preosiatu múku s kypriacim práškom a z bielkov vyšľahaný sneh.
  2. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180°C pečieme asi 25 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť.
  3. Do mlieka zamiešame múku, uvaríme hustú kašu, ktorú necháme za občasného premiešania vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom, pridáme vychladnutú kašu a spolu vyšľaháme.
  4. Banány ošúpeme, pokrájame na kocky a vmiešame do maslového krému. Nakoniec pridáme postrúhanú čokoládu a želatínu, vopred pripravenú podľa návodu na obale.
  5. Vychladnuté cesto vyklopíme na čistú podložku a odstránime papier. Na cesto natrieme najprv marhuľový džem, potom rovnomerne rozotrieme plnku.
  6. Dobre vychladenú smotanu zmiešame so stužovačom a vyšľaháme dotuha. Šľahačku rozotrieme na plnku a koláč odložíme na pár hodín do chladu
  7. Potom koláč pokrájame na kocky a posypeme strúhanou čokoládou. Ozdobíme kolieskami banánov a lístkami mäty.