Hubový koláč
Koláč funghi
Autor receptu: podajmicesto
Milujem huby a toto je môj obľúbený koláč. Je lepší než hubová pizza z pizzerie.
3 porcie |
15 minút príprava |
20 minút na 160 °C |
Postup
- Lístkové cesto vyvaľkáme alebo kúpime už rozvaľkané.
- Na paradajkový základ si nastrúhame cesnak. Paradajkový pretlak zmiešame s cesnakom, dochutíme majoránkou a oreganom. Natrieme na lístkové cesto.
- Eidam nastrúhame, nasypeme na paradajkový základ. Oravskú slaninu nakrájame na rezančeky a posypeme ňou vznikajúce dielo. Pridáme pokrájané olivy.
- Čerstvé šampiňóny a čerstvú hlivu umyjeme, nakrájame nadrobno a posypeme nimi koláč. Posledná vrstva bude strúhaná mozzarella. Pečieme asi 20 minút na 160 °C.