Hubový koláč

Koláč funghi

Autor receptu: podajmicesto

Milujem huby a toto je môj obľúbený koláč. Je lepší než hubová pizza z pizzerie.

3
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Lístkové cesto vyvaľkáme alebo kúpime už rozvaľkané.
  2. Na paradajkový základ si nastrúhame cesnak. Paradajkový pretlak zmiešame s cesnakom, dochutíme majoránkou a oreganom. Natrieme na lístkové cesto.
  3. Eidam nastrúhame, nasypeme na paradajkový základ. Oravskú slaninu nakrájame na rezančeky a posypeme ňou vznikajúce dielo. Pridáme pokrájané olivy.
  4. Čerstvé šampiňóny a čerstvú hlivu umyjeme, nakrájame nadrobno a posypeme nimi koláč. Posledná vrstva bude strúhaná mozzarella. Pečieme asi 20 minút na 160 °C.