Foto: lekorica
A zase tu mám jeden receptík bez múky. Milujem chuť kokosu a orechov. Tento reccept sme si natoľko obľúbili, že ho robievam hneď v Zobraziť celý popisA zase tu mám jeden receptík bez múky. Milujem chuť kokosu a orechov. Tento reccept sme si natoľko obľúbili, že ho robievam hneď v niekoľkých variáciách. Dnes vám ukážem jeden z nich.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Korpus: | |
80 g |
|
50 g (alebo mleté orechy) |
|
3 ks |
|
1/2 bal. |
|
1 PL (xylitol) |
|
3 PL |
|
4 PL teplá |
|
Plnka: | |
250 ml |
|
200 g |
|
250 g |
|
1 bal. |
|
2 - 3 PL (xylitol) |
|
Na ozdobu: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Kokosovú múku, mandľovú múku (alebo mleté orechy), 3žĺtka, xylitol, prášok do pečiva, teplú vodu a kokosový olej spolu premiešame.
-
2
Vznikne nám hutnejšie cesto.
-
3
Pridáme sneh z 3 bielok a premiešame. Okrúhlu formu (priemer 26cm) vystelieme papierom na pečenie a pridáme do nej cesto. Ja ho poutláčam rukami. Pečieme na 180 stupňov cca 30 minút.
-
4
Kým sa nám korpus pečie, vyšľaháme si šľahačkovú smotanu s kyslou smotanou, mascarpone a xylitolom.
-
5
V hrnčeku si pripravíme želatínu, ktorú potom zmiešame s krémom. (Na obale želatíny, je presný postup prihrievania želatíny).
-
6
Po upečení vyberieme papier a korpus vložíme naspäť do formy. Nakoniec natrieme krém a necháme chladiť 2 hodiny v chladničke.
-
7
Po dvoch hodinách vyberieme s chladničky a ozdobíme jahodami, lesným ovocím a kokosovými lupienkami.
Ďakujem a veru chutí božsky. ;-)
množstvo cukru namiesto sladidla/lebo nepoužíva sa to bežne/ a aká je gramáž mliečnych výrobkov.
Myslím ,že je to dosť dôležité pri konečnom výsledku.Smotany sa predávajú v rôznych veľkostiach. Keď by bolo možné prosím o doplnenie.Rada vyskúšam.
Ďakujem.
Co sa bude dat opravim, ale s cukrom nepomozem, lebo obycajny cukor nepouzivam a tento recept som si prisposobila sama sebe. ;-)
Xylitol je ale o dost sladsi. Teda aspon podla mna.
@Ria52 brezovy cukor. Je zdravsi hlavne pre cukrovkarov.