Kokosový sen fotorecept

lekorica - fotkalekorica, 22. februára 2016
Kokosový sen (fotorecept)
Foto: lekorica

A zase tu mám jeden receptík bez múky. Milujem chuť kokosu a orechov. Tento reccept sme si natoľko obľúbili, že ho robievam hneď v Zobraziť celý popisA zase tu mám jeden receptík bez múky. Milujem chuť kokosu a orechov. Tento reccept sme si natoľko obľúbili, že ho robievam hneď v niekoľkých variáciách. Dnes vám ukážem jeden z nich.

10
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
80 g
50 g (alebo mleté orechy)
3 ks
1/2 bal.
1 PL (xylitol)
3 PL
4 PL teplá
Plnka:
250 ml
200 g
250 g
1 bal.
2 - 3 PL (xylitol)
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Kokosovú múku, mandľovú múku (alebo mleté orechy), 3žĺtka, xylitol, prášok do pečiva, teplú vodu a kokosový olej spolu premiešame.

    Kokosový sen (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vznikne nám hutnejšie cesto.

    Kokosový sen (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme sneh z 3 bielok a premiešame. Okrúhlu formu (priemer 26cm) vystelieme papierom na pečenie a pridáme do nej cesto. Ja ho poutláčam rukami. Pečieme na 180 stupňov cca 30 minút.

    Kokosový sen (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kým sa nám korpus pečie, vyšľaháme si šľahačkovú smotanu s kyslou smotanou, mascarpone a xylitolom.

    Kokosový sen (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V hrnčeku si pripravíme želatínu, ktorú potom zmiešame s krémom. (Na obale želatíny, je presný postup prihrievania želatíny).

    Kokosový sen (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po upečení vyberieme papier a korpus vložíme naspäť do formy. Nakoniec natrieme krém a necháme chladiť 2 hodiny v chladničke.

    Kokosový sen (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po dvoch hodinách vyberieme s chladničky a ozdobíme jahodami, lesným ovocím a kokosovými lupienkami.

    Kokosový sen (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

agara
Páči sa mi recept,ale..bola by som rada keby som vedela veľkosť formy ,
množstvo cukru namiesto sladidla/lebo nepoužíva sa to bežne/ a aká je gramáž mliečnych výrobkov.
Myslím ,že je to dosť dôležité pri konečnom výsledku.Smotany sa predávajú v rôznych veľkostiach. Keď by bolo možné prosím o doplnenie.Rada vyskúšam.
Ďakujem.
lekorica
@Agara (23.2.2016 18:31)

Co sa bude dat opravim, ale s cukrom nepomozem, lebo obycajny cukor nepouzivam a tento recept som si prisposobila sama sebe. ;-)
aleana
@Agara ja používam xylitol v rovnakom pomere ako bežný cukor, teda keď je v recepte uvedené napr. 100 g cukru, dám 100 g xylitolu, prípadne menej (80 g).
ria52
co je to ten xylitol ja som sa s tym este nestretla a nie som najmladsia,dakujem za odpoved
lekorica
@Aleana (24.2.2016 17:45)

Xylitol je ale o dost sladsi. Teda aspon podla mna.

@Ria52 brezovy cukor. Je zdravsi hlavne pre cukrovkarov.
aleana
@Lekorica neviem porovnať, čo je sladšie, bežný cukor už dávno nepoužívam. Ale často uberám zo sladidla, ako som aj napísala. ...aj tak si každý musí prispôsobiť sladenie na svoju chuť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia