Kokosový sen fotorecept

lekorica - fotkalekorica, 22. februára 2016
Kokosový sen (fotorecept)
Foto: lekorica

A zase tu mám jeden receptík bez múky. Milujem chuť kokosu a orechov. Tento reccept sme si natoľko obľúbili, že ho robievam hneď v niekoľkých variáciách. Dnes vám ukážem jeden z nich.

10
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
80 g
50 g (alebo mleté orechy)
3 ks
1/2 bal.
1 PL (xylitol)
3 PL
4 PL teplá
Plnka:
250 ml
200 g
250 g
1 bal.
2 - 3 PL (xylitol)
Na ozdobu:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kokosovú múku, mandľovú múku (alebo mleté orechy), 3žĺtka, xylitol, prášok do pečiva, teplú vodu a kokosový olej spolu premiešame.

    Kokosový sen (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vznikne nám hutnejšie cesto.

    Kokosový sen (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme sneh z 3 bielok a premiešame. Okrúhlu formu (priemer 26cm) vystelieme papierom na pečenie a pridáme do nej cesto. Ja ho poutláčam rukami. Pečieme na 180 stupňov cca 30 minút.

    Kokosový sen (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kým sa nám korpus pečie, vyšľaháme si šľahačkovú smotanu s kyslou smotanou, mascarpone a xylitolom.

    Kokosový sen (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V hrnčeku si pripravíme želatínu, ktorú potom zmiešame s krémom. (Na obale želatíny, je presný postup prihrievania želatíny).

    Kokosový sen (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po upečení vyberieme papier a korpus vložíme naspäť do formy. Nakoniec natrieme krém a necháme chladiť 2 hodiny v chladničke.

    Kokosový sen (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po dvoch hodinách vyberieme s chladničky a ozdobíme jahodami, lesným ovocím a kokosovými lupienkami.

    Kokosový sen (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

agara
Páči sa mi recept,ale..bola by som rada keby som vedela veľkosť formy ,
množstvo cukru namiesto sladidla/lebo nepoužíva sa to bežne/ a aká je gramáž mliečnych výrobkov.
Myslím ,že je to dosť dôležité pri konečnom výsledku.Smotany sa predávajú v rôznych veľkostiach. Keď by bolo možné prosím o doplnenie.Rada vyskúšam.
Ďakujem.
lekorica
@Agara (23.2.2016 18:31)

Co sa bude dat opravim, ale s cukrom nepomozem, lebo obycajny cukor nepouzivam a tento recept som si prisposobila sama sebe. ;-)
aleana
@Agara ja používam xylitol v rovnakom pomere ako bežný cukor, teda keď je v recepte uvedené napr. 100 g cukru, dám 100 g xylitolu, prípadne menej (80 g).
ria52
co je to ten xylitol ja som sa s tym este nestretla a nie som najmladsia,dakujem za odpoved
lekorica
@Aleana (24.2.2016 17:45)

Xylitol je ale o dost sladsi. Teda aspon podla mna.

@Ria52 brezovy cukor. Je zdravsi hlavne pre cukrovkarov.
aleana
@Lekorica neviem porovnať, čo je sladšie, bežný cukor už dávno nepoužívam. Ale často uberám zo sladidla, ako som aj napísala. ...aj tak si každý musí prispôsobiť sladenie na svoju chuť.