Kokosovo-žĺtkové rezy
			   Janka Brezniaková
cukrárka Residence Hotel & Club**** na Donovaloch, 12. decembra 2018
		   
		   cukrárka Residence Hotel & Club**** na Donovaloch, 12. decembra 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
40 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 6 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| 200 ml | 
                                                             | 
                                                    
| Krém: | |
| 6 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| 4 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 15 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 l | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 200 ml | 
                                                             | 
                                                    
| Navrch: | |
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Cesto: Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, postupne pridáme cukor, kokos zmiešaný s múkou a práškom do pečiva. Pripravené cesto navrstvíme na plech a pečieme pri 180 °C vo vopred vyhriatej rúre asi 15 minút. Po upečení vyberieme a polejeme horúcim mliekom.
- 2
 Krém: Žĺtky, vanilkový puding, múku, cukor a 200 ml mlieka zmiešame. 800 ml mlieka privedieme na miernom ohni do varu, pridáme žĺtkovú hmotu a uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo vymiešame, postupne pridáme puding a 200 ml vyšľahanej šľahačky. Premiešame už len vareškou.
- 3
 Krém navrstvíme na vychladnuté cesto a husto posypeme kokosom.
Tiež kokosový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





 


Dobrý deň, Vaša otázka bola preposlaná kompetentným. Priamy kontakt na šéfkuchárov v redakcii nemáme, recepty od šéfkuchárov sú sprostredkúvané minimálne cez ďalšiu jednu osobu, v niektorých prípadoch aj cez viaceré.
Děkuji za vysvětlení. Mám to otevřené. @Redakcia děkuji. Nějak to dopadne, děkuji za ochotu.