Foto: zuzkanr
V pôvodnom recepte, ktorý mám z časopisu, bol koláčik pripravovaný ako rezy, ale ja som ho pripravila ako chutnú tortičku na oslavu :-)
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
200 g (tuk) |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
Kokosová plnka: | |
250 g |
|
200 g |
|
8 ks |
|
Čokoládový krém: | |
2 ks |
|
500 ml |
|
4 PL |
|
125 g |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Z prvých surovín si vymiesime cesto, ktoré rozdelíme na polovicu na vde rovnaké časti a dáme na pol hodinku do chladničky.
- 2
Prvú polovicu cesta si vyvaľkáme na klasickú tortovú formu. Na vrch dáme kokosovú plnku, ktorú si pripravíme tak, že bielky vysľaháme a pridáme do nich strúhaný kokos zmešaný s práškovým cukrom. Na vrch plnky dáme druhú polovicu cesta. Pečieme na 200 stupňoch 20 minút.
- 3
Pripravíme si čokoládový krém. Pudingy uvaríme s mliekom a cukrom a klasicky miešame kým puding nezhustne. Keď mierne vychladne všľaháme doň maslo. Čokoládový krém natrieme na vychladnuté cesto a necháme vychladnúť.
- 4
Na vrch čokoládového krému dáme vysľahané smotany zmiešné so stužovačmi a dáme do chladničky na noc. Na druhý deň vypadá tortička takto :-)
- 5
Okolo torty naukladáme podhovasté piškótky a stiahneme stuhou. A takto vypadala nakrájaná tortička :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu