Kokosovo-čokoládová torta s černicami

Autor receptu: zuzkanr

V pôvodnom recepte, ktorý mám z časopisu, bol koláčik pripravovaný ako rezy, ale ja som ho pripravila ako chutnú tortičku na oslavu :-)

45 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Z prvých surovín si vymiesime cesto, ktoré rozdelíme na polovicu na vde rovnaké časti a dáme na pol hodinku do chladničky.
  2. Prvú polovicu cesta si vyvaľkáme na klasickú tortovú formu. Na vrch dáme kokosovú plnku, ktorú si pripravíme tak, že bielky vysľaháme a pridáme do nich strúhaný kokos zmešaný s práškovým cukrom. Na vrch plnky dáme druhú polovicu cesta. Pečieme na 200 stupňoch 20 minút.
  3. Pripravíme si čokoládový krém. Pudingy uvaríme s mliekom a cukrom a klasicky miešame kým puding nezhustne. Keď mierne vychladne všľaháme doň maslo. Čokoládový krém natrieme na vychladnuté cesto a necháme vychladnúť.
  4. Na vrch čokoládového krému dáme vysľahané smotany zmiešné so stužovačmi a dáme do chladničky na noc. Na druhý deň vypadá tortička takto :-)
  5. Okolo torty naukladáme podhovasté piškótky a stiahneme stuhou. A takto vypadala nakrájaná tortička :-)