Kokosové rezy

3sandra3 - fotka3sandra3, 7. mája 2011
Kokosové rezy
Foto: 3sandra3

Deň Matiek 8. mája 2011

Suroviny

Cesto:
4 ks
180 g
210 g
1 ks
5 PL
10 PL vlažná
Krém:
500 ml
2 ks
2 PL
250 g
4 PL
Plnka kokosová:
200 ml
150 g
2 PL
Sirup rumový:
1/2 /pol/ dcl vlažná
1/2 /pol/ dcl
3 PL
Ostatné:




Postup

  1. 1

    Cesto: žltky vymiešame s cukrom, pridáme vodu, múku s práškom do pečiva, vyšľaháme. Pridáme olej a sneh z bielkov. Premiešame. Dáme na plech , v ktorom máme papier na pečenie. Upečieme.

  2. 2

    Na vychladnuté cesto natrieme džem a dávame piškóty nahusto vedľa seba , ktoré namáčame v rumovom sirupe.

  3. 3

    Krém: z mlieka , cukru a puding.práškov uvaríme puding. Po odložení z ohňa zvyknem dať kúsok masla, aby sa nevytvorila na pudingu kôrka. A rozmiešam. Necháme vychladnúť. Maslo s cukrom vymiešame a pridáme k pudingu. Vyšľaháme dohladka.

  4. 4

    Plnka kokosová: dáme zohrievať mlieko s cukrom, a ked začína vrieť, pridáme kokos. Chviľu povaríme a odložíme. Necháme vychladnúť.

  5. 5

    Záver: máme pripravené cesto s džemom a piškótami, natrieme polovicu krému , ďalej ide kokosová plnka a opäť krém-druhá polovica. Nakoniec zákusok polejeme čokoládovou polevou.

Diskusia k receptu

ola111
Tento musí byť výborný,recept na dobrý kokosový rez ešte nemám,tvoj odskúšam.
3sandra3
doložím aj fotku, ja som ho piekla včera, foto mám v telefone, len musím počkať na moju neter, ona mi to presunie do PC, lebo z mojho tel. to nejde
aroooo
kokosové zbožňujem,len si neviem predstaviť natretie kokosovej plnky na krém,veď krém je mäkký,kokos.plnka hustá,nepodajná -aby to bolo v prostriedku krému????
3sandra3
@aroooo to máš pravdu,,, robí sa to dosť zle, ale treba trpezlivosť, a tá kokosová plnka nie je až taká hustá, dá sa to, len to chce trochu viac času.... vyskúšajte, stojí to za to
aroooo
no vyskúšam a ak bude hustá,dám na cesto,na to krém a hotovo,dík,ukladám
orchidea
Zaujímavá kombinácia tých dvoch plniek, musí to byť ozaj výborné.
jatanika
tú kokosovú plnku mám veľmi rada... a tvoj koláčik bude iste chutný...
evanaaa
Kokosová plnka môže byť zaujímavaá chuťou, v KK mám niečo podobné, možno bude pod. aj plnka. Ale čo sa týka ukladania, aj ja som na to tak myslela ako Aroooo, nie je zlý nápad.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia