Kokosové laskonky s čučoriedkovým krémom

Milan Kovalčík
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 23. novembra 2016
Kokosové laskonky s čučoriedkovým krémom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
25 minút
príprava
45 minút
na 130, 80 °C

Suroviny

Laskonky:
3 ks
165 g
85 g
50 g
Plnka:
250 g
250 ml
60 g




Postup

  1. 1

    Laskonky: Bielky a kryštálový cukor vyšľaháme nad parou do tuhej peny. Do peny vmiešame kokos a práškový cukor a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Vychladnutú zmes natierame v tvare laskoniek na silikónovú podložku a pečieme 15 minút pri teplote 130 °C. Po upečení ich dosušíme v peci pri teplote 80 °C asi 30 minút.

  3. 3

    Čučoriedkový krém: Smotanu, mascarpone a cukor vymiešame do tuhej peny, pridáme rozmixované čučoriedky (môže byť aj čučoriedkový kompót) a zachladíme v chladničke. Zachladenú zmes plníme medzi laskonky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia