Kokosové laskonky s čučoriedkovým krémom
Milan Kovalčík
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 23. novembra 2016
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 23. novembra 2016
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
porcií
25 minút
príprava
príprava
45 minút
na 130, 80 °C
na 130, 80 °C
Postup
-
1
Laskonky: Bielky a kryštálový cukor vyšľaháme nad parou do tuhej peny. Do peny vmiešame kokos a práškový cukor a necháme vychladnúť.
- 2
Vychladnutú zmes natierame v tvare laskoniek na silikónovú podložku a pečieme 15 minút pri teplote 130 °C. Po upečení ich dosušíme v peci pri teplote 80 °C asi 30 minút.
- 3
Čučoriedkový krém: Smotanu, mascarpone a cukor vymiešame do tuhej peny, pridáme rozmixované čučoriedky (môže byť aj čučoriedkový kompót) a zachladíme v chladničke. Zachladenú zmes plníme medzi laskonky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu