Kokosové laskonky

Kokosové laskonky s gaštanovou plnkou

Autor receptu: redakcia

30 minút
príprava
30 minút
na 90 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky s kryštálovým cukrom šľaháme nad parou 10–15 minút. Necháme trochu vychladnúť a stierkou vmiešame práškový cukor a kokos. Plech vymastíme, vystelieme papierom na pečenie, ktorý tiež jemne pomastíme. Stierkou nanášame bielkovú masu na plech pomocou formy na výrobu laskoniek.
  2. Laskonky sušíme 30 minút a viac pri 90 °C v rúre bez ventilátora. Hotové laskonky majú byť biele, pri vyššej teplote sušenia by zhnedli. Radšej predlžujeme čas sušenia.
  3. Gaštanová plnka: Gaštanové pyré, maslo, pár kvapiek rumu a kakao vyšľaháme a pomocou cukrárskeho vrecka laskonky naplníme.