peciem ich na kazdu oslavu,sviatok,pretoze vsetkym velmi chutia a ako prve zmiznu z taniera
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
na cesto vymiesame zltky s cukrom, pridavame po lyziciach horucu vodu,muku s praskom do peciva,a nakoniec sneh z bielkov.upecieme na mastnom a vymucenom plechu.Z vychladnuteho vykrojime kolieska.
- 2
na plnku si mlieko,muku a vanilkovy cukor uvarime na kasu a dame vychladit. Maslo,cukor,rum, kakao vymiesame a pomaly pridame uvarenu kasu.Vymiesame do hladka.
- 3
pusinky;sneh vyslahame s cukrom pridame ocot a kokos.Na plech dame pusinky a susime 1 hodinu .
- 4
na piskotu nastriekame po obvode plnku , do stredu vlozime lyzickou dzem, najlepsie kysly, prikryjeme pusinkou, po stuhnuti polejeme piskotu a plnku cokoladovou polevou
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu