Knoflík
Autor receptu: redakcia
Tradičnú českú kuchyňu považujem za obzvlášť poctivú, s láskou pripravovanú a využívajúcu dnes už často zabudnuté suroviny. Je dôkazom, že najlepšie recepty nenájdete na internete, ale u babičiek.
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Z mlieka, smotany, vajec, štipky soli a polohrubej múky pripravíme palacinkové cesto. Necháme ho chvíľu odpočinúť a potom z neho na oleji pečieme palacinky.
- Medzitým podusíme opláchnutý špenát na masle, osolíme a okoreníme ho. Na masle osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme pečeň a dusíme 10 minút.
- Palacinky kladieme na olejom vymastený plech a striedavo ich natierame špenátom a podusenou pečeňou. Poslednú, vrchnú palacinku posypeme nastrúhaným syrom a pokvapkáme rozpusteným maslom. Zapečieme v rúre.