Syrový koláč
Klbká so syrom a s medvedím cesnakom (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Jarný koláč vhodný k polievkam, alebo len tak na pochutnanie.
8 porcií |
60 minút príprava |
20-25 minút na 180-200 °C |
Postup
- Klasickým spôsobom si pripravíme kysnuté cesto, necháme ho vykysnúť na teplom mieste (ja som si nechala cesto vypracovať v pekárničke). Vykysnuté cesto vyložíme na dosku a rozdelíme na polovicu.
- Medvedí cesnak opláchneme pod studenou vodou a pokrájame na malé kúsky.
- Obidve cestá rozvaľkáme do kruhu vo veľkosti plechu. Jedno cesto potrieme roztopeným maslom a preložíme ho na pomastený plech. Naň nastrúhame syr, posypeme pokrájaným medvedím cesnakom a zakryjeme druhým cestom.
- Do stredu cesta položíme hrnček a cesto smerom od hrnčeka pokrájame na 16 častí.
- Keď je cesto pokrájané, tak poukladáme na seba dookola po dva trojuholníky. Každý trojuholník začneme stáčať, asi 5x zatočíme.
- Prvý kúsok stočíme do klbka a uložíme do stredu. Ďalšie časti postáčame a klbká ukladáme dookola.
- Potrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme semienkami. Pečieme 20-25 minút na 180-200 °C.