Kivi zákusok

Kivi rezy (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Dnes pre milovníkov osviežujúcich zákuskov. Šťavnatý rez so sviežou polevou.

30
porcií
60-70 minút
príprava
30-35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky s vanilínovým a kryštálovým cukrom vyšľaháme do hustej peny. Postupne pridáme zmäknuté maslo a vyšľaháme do penista.
  2. Postupne po častiach pridávame teplú vodu (nie horúcu). Zašľaháme preosiatu múku spojenú s práškom do pečiva a pokrájané cukríky. Nakoniec po častiach vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov.
  3. Pripravené cesto vylejeme na plech vyložený papierom, boky vymastíme maslom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 30-35 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť.
  4. Plnka: Ovocie ošúpeme, nakrájame na malé kúsky. Tvaroh a kyslú smotanu mixérom premiešame a vlejeme smotanu na šľahanie. Plátky želatíny pripravíme podľa návodu, vmiešame do tvarohovej plnky a premiešame mixérom. Dáme na krátko do chladničky.
  5. Vrch korpusu upravíme a prekrojíme ho na rovnaké polovice, odstránime papier na pečenie. Spodný korpus preložíme na podnos, potrieme marhuľovým džemom alebo iným podľa svojej chuti.
  6. Na korpus rozotrieme plnku, uhladíme rozložíme pokrájané ovocie. Položíme druhú časť korpusu, zľahka pritlačíme. Zákusok vložíme do chladničky stuhnúť.
  7. Suroviny na polevu... Cukor práškový, nápoj v prášku, vodu a olej vymiešame do hladka.
  8. Polevu nanesieme na vrch zákuska, uhladíme a dáme stuhnúť do chladničky. Pred podávaním ozdobíme a krájame horúcim nožom. Po ochutnávke...