Kivi zákusok
Kivi rezy (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Dnes pre milovníkov osviežujúcich zákuskov. Šťavnatý rez so sviežou
polevou.
30 porcií |
60-70 minút príprava |
30-35 minút na 180 °C |
Postup
- Žĺtky s vanilínovým a kryštálovým cukrom vyšľaháme do hustej peny. Postupne pridáme zmäknuté maslo a vyšľaháme do penista.
- Postupne po častiach pridávame teplú vodu (nie horúcu). Zašľaháme preosiatu múku spojenú s práškom do pečiva a pokrájané cukríky. Nakoniec po častiach vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov.
- Pripravené cesto vylejeme na plech vyložený papierom, boky vymastíme maslom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 30-35 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť.
- Plnka: Ovocie ošúpeme, nakrájame na malé kúsky. Tvaroh a kyslú smotanu mixérom premiešame a vlejeme smotanu na šľahanie. Plátky želatíny pripravíme podľa návodu, vmiešame do tvarohovej plnky a premiešame mixérom. Dáme na krátko do chladničky.
- Vrch korpusu upravíme a prekrojíme ho na rovnaké polovice, odstránime papier na pečenie. Spodný korpus preložíme na podnos, potrieme marhuľovým džemom alebo iným podľa svojej chuti.
- Na korpus rozotrieme plnku, uhladíme rozložíme pokrájané ovocie. Položíme druhú časť korpusu, zľahka pritlačíme. Zákusok vložíme do chladničky stuhnúť.
- Suroviny na polevu... Cukor práškový, nápoj v prášku, vodu a olej vymiešame do hladka.
- Polevu nanesieme na vrch zákuska, uhladíme a dáme stuhnúť do chladničky. Pred podávaním ozdobíme a krájame horúcim nožom. Po ochutnávke...