Čokoládový cheesecake
Kinder cheesecake
Autor receptu: theflyingbaker
Tento cheesecake si vypýtali moji známi na rodinnú oslavu pre deti :-)
12-16 porcií |
30 minút príprava |
70 minút na 150 °C |
Postup
- Sušienky rozmixujeme a zmiešame s roztopeným maslom, utľapkáme na spodok formy (priemer 24 cm) vystlanej papierom na pečenie. Vytvoríme aj okraj. Dáme na 10 minút do predhriatej rúry na 150 °C.
- Mascarpone, kyslú smotanu a cukor zmiešame, pridáme roztopenú (nad parou) a vychladnutú Kinder čokoládu, premiešame, pridáme vajíčka a nakoniec múku.
- Plnku vylejeme na sušienkový základ a pečieme cca 60 minút pri 150 °C do zlatista. Upečený cheesecake necháme vychladnúť vo forme (nožom ho oddelíme od okrajov formy, aby nepopraskal, keď bude chladnúť). Na noc odložíme do chladničky.
- Hotový cheesecake polejeme kinder-ganache polevou: smotanu zohrejeme v hrnci (ale nesmie zovrieť!) a polejeme ňou na kúsky nalámanú Kinder čokoládu, miešame kým vznikne krásna lesklá hmota. Je možné, že bude redšia a keď bude stále riedka aj keď vychladne, nad parou si roztopíme trochu mliečnej čokolády. Kinder polevu tiež ohrejeme nad parou a vmiešame do nej mliečnu čokoládu.
- Tip: Tak isto ako pridaním čokolády do redšej polevy, môžeme skúsiť použiť menej smotany hneď na začiatku prípravy polevy a postupne ju prilievať, kým nevznikne poleva so želanou konzistenciou.
- Ozdobíme podľa predstáv - Happy Hippo hrošíkmi alebo inými Kinder sladkosťami (Kinder čokoláda, Kinder vajíčka, Kinder Bueno, Kinder karty atd.)