Čokoládový cheesecake

Kinder cheesecake

Autor receptu: theflyingbaker

Tento cheesecake si vypýtali moji známi na rodinnú oslavu pre deti :-)

12-16
porcií
30 minút
príprava
70 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Sušienky rozmixujeme a zmiešame s roztopeným maslom, utľapkáme na spodok formy (priemer 24 cm) vystlanej papierom na pečenie. Vytvoríme aj okraj. Dáme na 10 minút do predhriatej rúry na 150 °C.
  2. Mascarpone, kyslú smotanu a cukor zmiešame, pridáme roztopenú (nad parou) a vychladnutú Kinder čokoládu, premiešame, pridáme vajíčka a nakoniec múku.
  3. Plnku vylejeme na sušienkový základ a pečieme cca 60 minút pri 150 °C do zlatista. Upečený cheesecake necháme vychladnúť vo forme (nožom ho oddelíme od okrajov formy, aby nepopraskal, keď bude chladnúť). Na noc odložíme do chladničky.
  4. Hotový cheesecake polejeme kinder-ganache polevou: smotanu zohrejeme v hrnci (ale nesmie zovrieť!) a polejeme ňou na kúsky nalámanú Kinder čokoládu, miešame kým vznikne krásna lesklá hmota. Je možné, že bude redšia a keď bude stále riedka aj keď vychladne, nad parou si roztopíme trochu mliečnej čokolády. Kinder polevu tiež ohrejeme nad parou a vmiešame do nej mliečnu čokoládu.
  5. Tip: Tak isto ako pridaním čokolády do redšej polevy, môžeme skúsiť použiť menej smotany hneď na začiatku prípravy polevy a postupne ju prilievať, kým nevznikne poleva so želanou konzistenciou.
  6. Ozdobíme podľa predstáv - Happy Hippo hrošíkmi alebo inými Kinder sladkosťami (Kinder čokoláda, Kinder vajíčka, Kinder Bueno, Kinder karty atd.)