Fermentovaná zelenina

Kimči (fotorecept)

Autor receptu: anad

Kimči si pripravujeme doma už dávnejšie. Príprava nie je náročná a výsledok stojí za to.* Kimči je forma konzervácie čerstvej zeleniny. Je to plnohodnotná súčasť jedálneho lístka vďaka enzýmom a organizmu prospešným baktériám, ktoré sa množia pri procese fermentáce. Kimči je tiež zdrojom vitamínov a minerálov. Podporuje chuť k jedlu a celkovú vitalitu organizmu.

30
porcií
120 minút
príprava

Postup

  1. Čínsku kapustu pokrájame na veľké kusy, posolíme a necháme 1,5-2 hodiny postáť.
  2. Z vody, trstinového cukru a ryžovej múky uvaríme kašu, ktorú necháme vychladnúť.
  3. Cibuľu, cesnak a zázvor rozmixujeme a zamiešame do vychladnutej kaše. Pridáme sójovú omáčku a chilli vločky.
  4. Mrkvu, mladú cibuľku, bielu reďkovku a tvrdú hrušku pokrájame na väčšie kusy.
  5. Kapustu opláchneme, necháme odkvapkať a premiešame s ostatnou zeleninou a kašou z ryžovej múky.
  6. Celú zmes naložíme do pohára, dobre uzavrieme. Pohár uložíme pri izbovej teplote na tmavé miesto, ja zvyknem pohár omotať utierkou. Necháme 5 dní fermentovať, potom pohár odložíme do chladničky a už len maškrtíme.