Ryžový dezert

Kheer brûlée

Autor receptu: ryzasos

Kheer brûlée je lahodný ryžový nákyp s príchuťou kardamónu a škorice pochádzajúci z južnej Indie.* Zažite čistý pôžitok s naším neodolateľne krémovým kheer brûlée. Tento lahodný dezert má karamelizovanú cukrovú vrstvu, ktorá dodá každej lyžičke perfektnú chrumkavosť.

4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ryžu dobre prepláchnite a nechajte 30 minút nasiaknuť vo vode.
  2. Potom ryžu spolu s vodou pridajte do hrnca a priveďte do varu.
  3. Keď sa väčšina vody absorbuje, pridajte plnotučné mlieko a varte ďalej.
  4. Miešajte, až kým konzistencia nebude podobná kaši.
  5. Potom pridajte kondenzované mlieko, ghee, kardamóm, muškatový orech a šafran.
  6. Poriadne premiešajte, nechajte vychladnúť a potom zmes rozdeľte do malých mištičiek.
  7. Nechajte vychladnúť v chladničke približne 30 minút.
  8. Vrch posypte cukrom a pomocou horáku skaramelizujte vrch. Podávajte ihneď.