Ryžový dezert
	        Kheer brûlée
	        Autor receptu: ryzasos
	         
	        
	        Kheer brûlée je lahodný ryžový nákyp s príchuťou kardamónu a škorice pochádzajúci z južnej Indie.* Zažite čistý pôžitok s naším 
neodolateľne krémovým kheer brûlée. Tento lahodný dezert má karamelizovanú cukrovú vrstvu, ktorá dodá každej lyžičke 
perfektnú chrumkavosť.
| 
 4porcie
 | 
 10 minútpríprava
 | 
 60 minúttepelná úprava
 | 
Postup
- Ryžu dobre prepláchnite a nechajte 30 minút nasiaknuť vo vode.
- Potom ryžu spolu s vodou pridajte do hrnca a priveďte do varu.
- Keď sa väčšina vody absorbuje, pridajte plnotučné mlieko a varte ďalej.
- Miešajte, až kým konzistencia nebude podobná kaši.
- Potom pridajte kondenzované mlieko, ghee, kardamóm, muškatový orech a šafran.
- Poriadne premiešajte, nechajte vychladnúť a potom zmes rozdeľte do malých mištičiek.
- Nechajte vychladnúť v chladničke približne 30 minút.
- Vrch posypte cukrom a pomocou horáku skaramelizujte vrch. Podávajte ihneď.