Kelová polievka so zázvorom

Autor receptu: domisska

Tento recept som vymyslela v záchvate svojho obdobia zdravého stravovania. Je plný zeleniny, polievka je liek sám o sebe a zázvor ešte aj bojuje proti nástrahám zvonka a posilňuje náš organizmus. Je ľahká, keďže neobsahuje zápražku vhodná aj pri diéte a subjektívne si dovolím povedať, že veľmi chutná :)

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na olivovom oleji opražíme nakrájanú cibuľku a pretlačený cesnak. Pridáme nadrobno nasekaný zázvor (ja som použila plátok asi 4cm dlhý, 3 cm široký a 1cm hrubý na 2 litre polievky). Restujeme a zatiaľ očistíme mrkvu, petržlen a spolu s kelom nakrájame.
  2. Pridáme mrkvu a petržlen, dochutíme sójovou omáčkou, tekutým polievkovým korením a chvíľu necháme restovať. Po pár minútach by sme mali cítiť sladkú vôňu mrkvy a ostrú vôňu zázvoru. Vtedy pridáme nakrájaný kel a hrášok (ja som použila mrazený), podlejeme vodou a necháme variť. (Ja som vodu prilievala postupne asi na 3x, ale myslím, že ju pokojne môžete naliať aj všetku naraz.)
  3. Pridáme (alebo nepridáme - podľa vzťahu k tomuto dochucovadlu) bujón, osolíme, okoreníme čiernym korením a bazalkou, prípadne ešte tekutým polievkovým korením. Pár minút povaríme a polievka je hotová. Podávame s úsmevom.