Šišky
Kefírové šišky s penou (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Jednoduchá nenáročná príprava,
výborná chuť.
30 minút príprava |
3 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravme si ingrediencie na cesto.
- Do vlažného mlieka pridáme 1 PLc ukru, 1 PL múky a rozdrobime droždie. Necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme soľ, cukor, žĺtky, rozpustené maslo, kefír a kvások.
- Vypracujeme cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť.
- Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
- Rozvaľkáme a pohárom vykrojíme kolieska, v ktorých v strede vykrojíme menšie koliesko.
- Na rozpálenom oleji na miernom plameni vyprážame šišky z oboch strán do zlatista.
- Ostali nám bielky, ktoré vyšľaháme do polotuha, pridáme cukor, džem a vyšľaháme do tuha. Servírujeme šišky, dobrú chuť.