Šišky

Kefírové šišky s penou (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Jednoduchá nenáročná príprava, výborná chuť.

30 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravme si ingrediencie na cesto.
  2. Do vlažného mlieka pridáme 1 PLc ukru, 1 PL múky a rozdrobime droždie. Necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme soľ, cukor, žĺtky, rozpustené maslo, kefír a kvások.
  3. Vypracujeme cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť.
  4. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
  5. Rozvaľkáme a pohárom vykrojíme kolieska, v ktorých v strede vykrojíme menšie koliesko.
  6. Na rozpálenom oleji na miernom plameni vyprážame šišky z oboch strán do zlatista.
  7. Ostali nám bielky, ktoré vyšľaháme do polotuha, pridáme cukor, džem a vyšľaháme do tuha. Servírujeme šišky, dobrú chuť.