Kávový koláčik s krémovou polevou
Foto: skatulka
Koláčik pre milovníkov kávovej chute. Môžete použiť instantnú kávu alebo kávovinu Inka ako ja.
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Vyšľaháme si bielky a zvlášť žĺtky s cukrom, do ktorých následne pridáme olej a vodu.
- 2
Potom do žĺtkovej zmesi pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a Inkou.
- 3
Na záver pridáme vyšľahané bielky. Cesto preložíme do formy, ja som použila okrúhlu formu s priemerom 19 cm.
- 4
Pečieme na 180 °C asi 30 minút.
- 5
Vychladnutý koláčik prekrojíme a natrieme džemom.
- 6
Polevu si pripravíme z kyslej smotany, cukru a karamelovej Inky. Zamiešame a ozdobíme.
Tiež kávový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
To je výborný nápad. :)