Foto: siuuu
Sladký banán, voňavá káva a horkastá čokoláda... Táto kombinácia nemôže sklamať... Moja variácia na klasický banánový koláč.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 ks |
|
75 g |
|
75 g |
|
1 PL |
|
1 PL (prášok) |
|
1 ČL |
|
1/4 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ks |
|
80 g rozpustené |
|
200 g neochutený |
|
40 g |
|
Na ozdobenie: | |
80-100 g |
|
Postup
-
1
Zmiešame si suché suroviny (obe múky, cukor, kávu, sódu bikarbónu, soľ). V druhej mise roztlačíme vidličkou banány, pridáme vajíčko a vanilkový extrakt, premiešame, postupne za stáleho miešania pridáme rozpustené maslo a jogurt.
- 2
Miešame zľahka ručne varechou, aby zmes zostala nadýchaná (je to dôležité, keď som robila v robote po upečení bolo cesto také "zbité"). Nakoniec vmiešame posekanú čokoládu (ja som použila čokoládové mini kúsky z horkej čokolády, asi 50 g), premiešame a rovnomerne navrstvíme do vymastenej a múkou vysypanej formy.
- 3
Pečieme v rúre zohriatej na 180 °C cca 30 - 40 minút (každá rúra pečie inak - treba kontrolovať špajľou). Hotový koláč som nechala takmer úplne vychladnúť vo forme a potom som ho opatrne vyklopila.
- 4
Dekorujeme podľa chuti - ja som koláč poliala rozpustenou čokoládou a dozdobila nepečenými kávovými zrnami, ktoré som mala hotové v mrazničke - iba som ich poprášila jedlým zlatým práškom a doplnila som orgovánovými kvietkami, ktoré sú jedlé (ale iba samotné kvietky - bez piestikov a stoniek, tie je potrebné odstrániť).
Tiež banánový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu