Ríbezľový koláč
Ríbezľový koláč

Kávový koláč s ríbezľami

anemarka - fotkaanemarka, 10. novembra 2018
Kávový koláč s ríbezľami
Foto: Anemarka

Jednoduchý koláč pre všetkých kávičkárov aj nekávičkárov doladený kyslým ovocím je to pravé pre návštevu alebo na nedeľné posedenie.

10
porcií
45 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
250 g
4 ks
80 g
1 bal.
2 PL (nescafé)
2 PL
250 g
3 ČL
Ovocie:
450 g
Na ozdobenie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na cesto si vymiešame maslo s práškovým cukrom. Vyšľaháme vajcia, pridáme tvaroh, vymiešané maslo s cukrom a múku zmiešanú s kypriacim práškom.

  2. 2

    Stredne veľký plech vymastíme maslom a vysypeme múkou, alebo použijeme papier na pečenie. Rozotrieme polovicu cesta. Na to rozložíme ríbezle.

  3. 3

    Nescafé vymiešame s 2 lyžicami vody a vanilkovým cukrom. Do zvyšnej časti cesta pridáme vymiešané nescafé a ešte raz premiešame.

  4. 4

    Tmavé cesto rozotrieme na ríbezle. Koláč pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180 °C asi 20 až 25 min.

  5. 5

    Koláčik môžte podávať aj ku samotnej kávičke. Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: