Kávový koláč s ríbezľami
Foto: Anemarka
Jednoduchý koláč pre všetkých kávičkárov aj nekávičkárov doladený kyslým ovocím je to pravé pre návštevu alebo na nedeľné posedenie.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
250 g |
|
4 ks |
|
80 g |
|
1 bal. |
|
2 PL (nescafé) |
|
2 PL |
|
250 g |
|
3 ČL |
|
Ovocie: | |
450 g |
|
Na ozdobenie: | |
|
Postup
-
1
Na cesto si vymiešame maslo s práškovým cukrom. Vyšľaháme vajcia, pridáme tvaroh, vymiešané maslo s cukrom a múku zmiešanú s kypriacim práškom.
- 2
Stredne veľký plech vymastíme maslom a vysypeme múkou, alebo použijeme papier na pečenie. Rozotrieme polovicu cesta. Na to rozložíme ríbezle.
- 3
Nescafé vymiešame s 2 lyžicami vody a vanilkovým cukrom. Do zvyšnej časti cesta pridáme vymiešané nescafé a ešte raz premiešame.
- 4
Tmavé cesto rozotrieme na ríbezle. Koláč pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180 °C asi 20 až 25 min.
- 5
Koláčik môžte podávať aj ku samotnej kávičke. Dobrú chuť :-)
Tiež ríbezľový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu