Kávovo-orechové rezy na oblátke fotorecept
Foto: izabella929
Len taký jednoduchý zákusok na tento víkend. Korpus je kakaový s orechmi a krém kávový taktiež s drvenými orechmi. Na vrchu šľahačková čiapočka s Zobraziť celý popisLen taký jednoduchý zákusok na tento víkend. Korpus je kakaový s orechmi a krém kávový taktiež s drvenými orechmi. Na vrchu šľahačková čiapočka s mletou kávou.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Kakaovo-orechové cesto: | |
5 ks |
|
5 |
|
3 PL |
|
1 PL holandské |
|
1 PL mleté |
|
1 ČL |
|
na špic noža |
|
Krém: | |
600 ml |
|
1 bal. |
|
5 PL |
|
80 g |
|
100 g |
|
150 g devené |
|
1 vrchovatá PL mletá |
|
1 PL |
|
Okrem toho: | |
100 ml |
|
1 bal. |
|
100 ml |
|
300 ml (33 %) |
|
1 bal. |
|
1 PL mletá |
|
3 ks |
|
Postup
-
1
Cesto: Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Múku, orechy, kakao, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala do vaječného základu a zľahka vmiešala vareškou.
-
2
Plech 27x37 cm som vystlala tortovými oblátkami, cesto som vyliala na tortové oblátky. Rúru som nechala vyhriať na 180 Č a piekla 10 minút. Ešte z horúceho upečeného cesta som stiahla kožu a nechala chladiť na mriežke.
-
3
Kým sa korpus chladil, pripravila som krém. V mlieku som vymiešala krupicu a Zlatý klas a uvarila som hustú kašu. Ihneď som zakryla vrch fóliou a nádobu uložila do studenej vody. Pokiaľ sa kaša chladila, vymiešala som maslo s cukrom do peny, po lyžici som pridávala vychladnutú kašu, pridala som mletú zrnkovú kávu a rum.
-
4
Napokon som do krému primiešala drvené orechy.
-
5
Krém som rozdelila na 2 časti a uložila do chladničky stuhnúť.
-
6
Na podnos som uložila kakaovo-orechový korpus a natrela som ho horúcim lekvárom.
-
7
Na lekvár som natrela polovicu krému.
-
8
V miske s jahodovým sirupom som namáčala piškóty
-
9
... a ukladala som ich na krém.
-
10
Na piškóty som natrela zbytok krému a koláč som uložila stuhnúť do chladničky. Druhý deň som pripravila šľahačku so stužovačom. Väčšiu časť som natrela na koláč a dala stuhnúť do chladničky a z menšej časti s pridaním zrnkovej mletej kávy som zdobila koláč.
-
11
Horúcim mokrým nožom som krájala na rezy.
Milá haji, ďakujem pekne za pochvalu..aj keď teraz teraz to dopadlo presne opačne ako som si priala.Požehnanú nedeľu prajem i ja tebe z celého srdca..)
jasné, k tomuto netreba komentár...všetky chyby sú viditeľné..ďakujem veľmi pekne..)
nuž verím, že ak ho upečieš, bude rozhodne dokonalejší ...ale chuť je na výbornú..ďakujem pekne za komentár..
no ja keď pečiem korpusy, mám povrch korpusu taký miestami bublinkový, takže to je tá koža a za horúca ju zvyknem stiahnúť naraz z celého korpusu..inak,ak pečieš korpusy dlhšie ako 10 min. už sa to tam neobjaví a to čo ja sťahujem je pripečené ku korpusu, v tom prípade to nebude prekážať..ja pečiem vždy 10 min. a mám to vždy rovnaké, ak by som kožu nestiahla, odlepovala by sa pri konzumovaní zákusku..teda krém by bol akoby vo vzduchu a potom sa zvykne odlepiť pri konzumácii..ale...ak ho ihneď nestiahneš z neho, môže sa stať, že sa tvári ako by sa prisala ku korpusu, možno že si to pri konzumácii ani nevšimneš..bola som na jednej oslave, kde boli na stole také zákusky a ako som, ponorila lyžičku do zákusku, komplet všetky plnky sa od korpusov oddelili..ja pre istotu ešte natieram korpus aj horúcim lekvárom len tak veľmi tenko, stačí aj iba mašlovačkou natrieť..dúfam, že som dostatočne vysvetlila..ďakujem za komentár..
milá Česminka, ďakujem pekne za tvoj komentár.-)
Ďakujem veľmi pekne za komentár,,teší ma že sa ti zákusok páči,inak bol dnes veľmi pochvaleny jedným pánom,,,
Ďakujem ti veľmi pekne za komentár,,
Milá Olinka tvoje recepty sú zaujímavé krásne a chutné,,ďakujem pekne za komentár,,
Poteším sa ak sa vydaria a budú vám chutiť,,,ďakujem pekne za komentár,,