Orechový zákusok

Kávovo-orechové rezy na oblátke (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Len taký jednoduchý zákusok na tento víkend. Korpus je kakaový s orechmi a krém kávový taktiež s drvenými orechmi. Na vrchu šľahačková čiapočka s mletou kávou.

20
porcií
50 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Múku, orechy, kakao, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala do vaječného základu a zľahka vmiešala vareškou.
  2. Plech 27x37 cm som vystlala tortovými oblátkami, cesto som vyliala na tortové oblátky. Rúru som nechala vyhriať na 180 Č a piekla 10 minút. Ešte z horúceho upečeného cesta som stiahla kožu a nechala chladiť na mriežke.
  3. Kým sa korpus chladil, pripravila som krém. V mlieku som vymiešala krupicu a Zlatý klas a uvarila som hustú kašu. Ihneď som zakryla vrch fóliou a nádobu uložila do studenej vody. Pokiaľ sa kaša chladila, vymiešala som maslo s cukrom do peny, po lyžici som pridávala vychladnutú kašu, pridala som mletú zrnkovú kávu a rum.
  4. Napokon som do krému primiešala drvené orechy.
  5. Krém som rozdelila na 2 časti a uložila do chladničky stuhnúť.
  6. Na podnos som uložila kakaovo-orechový korpus a natrela som ho horúcim lekvárom.
  7. Na lekvár som natrela polovicu krému.
  8. V miske s jahodovým sirupom som namáčala piškóty
  9. ... a ukladala som ich na krém.
  10. Na piškóty som natrela zbytok krému a koláč som uložila stuhnúť do chladničky. Druhý deň som pripravila šľahačku so stužovačom. Väčšiu časť som natrela na koláč a dala stuhnúť do chladničky a z menšej časti s pridaním zrnkovej mletej kávy som zdobila koláč.
  11. Horúcim mokrým nožom som krájala na rezy.