Almond-coffee cupcaky, kombinácia chutí nielen pre dospelých. Garantujem Vám, že táto dobrota neprežije do ďalšieho rána. http://nikilovemuffin.blogspot.sk
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
| Na 15 ks potrebujeme: | |
| 2 hrnčeky |
|
| 1 PL |
|
| 1/2 hrnčeka |
|
| 2 ks celé |
|
| štipka |
|
| 1 hrnček |
|
| 3/4 hrnčeka |
|
| 6 PL (alebo roztopené maslo) |
|
| 3 PL |
|
| Na krém: | |
| 250 g |
|
| 125 g izbovej teploty |
|
| 3 PL |
|
| podľa potreby |
|
| na ozdobu |
|
Postup
-
1
Ešte pred pečením si vyberte vajcia a smotanu z chladničky a nechajte ohriať na izbovú teplotu. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov. Uvaríme kávu v 1 dcl horúcej vody a necháme ju vychladnúť. V miske zľahka vyšľaháme vajcia, cukor, olej (alebo roztopené a vychladené maslo) a smotanu. Do zmesi primiešame mandľovú múčku a vychladenú kávu. Postupne primiešavame múku s kypriacim práškom a soľ. Plech si vystelieme papierovými košíčkami a nalejeme do nich cesto (košíčky klasickej veľkosti naplníme do polovice, malé košíčky doplna). Pečieme 20 minút na 200 stupňov.
- 2
Po upečení si pripravíme krém - vyšľahané maslo izbovej teploty vymiešame do hladka s mascarpone, mandľovou múčkou a ochutíme cukrom (podľa toho ako sladký ho chcete mať). Zdobičku si naplníme krémom a cupcaky zdobíme až keď sú úplne vychladené. Môžeme ich dozdobiť celými mandľami alebo kávovým zrnom. Skladujeme ich v uzavretej nádobe v chladničke.
- 2









Diskusia k receptu