Kávové cupcakes

Kávové cupcakes s vlašskými orechmi

Autor receptu: theflyingbaker

30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V šálke spolu vymiešame uvarenú kávu a lyžicu instantnej kávy. Odložíme bokom.
  2. V miske navážime múku, ktorú premiešame s kypriacim práškom a soľou. Odložíme bokom.
  3. Vo väčšej miske postupne vyšľaháme zmäknuté maslo s kryštálovým cukrom, vanilkovým cukrom a celým vajíčkom.
  4. Potom po tretinách pridávame a postupne zašľahávame kávovú zmes, múku a kyslú smotanu (po lyžiciach).
  5. Nakoniec vmiešame oriešky nasekané na väčšie kúsky.
  6. Zmesou naplníme košíčky na muffiny do 3/4. Pečieme pri teplote 180 °C zhruba 20 minút.
  7. Medzitým si pripravíme kávový krém postupným vyšľahávaním mascarpone s cukrom, kávou a smotanou. Uložíme do chladu.
  8. Tuhý krém striekame cukrárskym vreckom na vychladnuté mufinky a finálne posypeme nasekanými orieškami, ktoré sme opražili na suchej panvici.