zatvoriť
VYTLAČIŤ
Kávové cupcakes
Kávové cupcakes s vlašskými orechmi
Autor receptu:
theflyingbaker
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C
Suroviny
Muffiny:
120 ml silné
espresso
1 PL
káva instantná
240 g
múka hladká
1 balenie
prášok do pečiva
1/2 KL
soľ
125 g zmäknuté
maslo
150 g
cukor kryštálový
1 balenie
cukor vanilkový
1 ks
vajce
3 PL
smotana kyslá
1 hrsť (nasekané)
orechy vlašské
Kávový krém:
250 g
mascarpone
100 g
cukor práškový
50 ml silné
espresso
100 ml
smotana na šľahanie
Na ozdobu:
1 hrsť (nasekané)
orechy vlašské
Postup
V šálke spolu vymiešame uvarenú kávu a lyžicu instantnej kávy. Odložíme bokom.
V miske navážime múku, ktorú premiešame s kypriacim práškom a soľou. Odložíme bokom.
Vo väčšej miske postupne vyšľaháme zmäknuté maslo s kryštálovým cukrom, vanilkovým cukrom a celým vajíčkom.
Potom po tretinách pridávame a postupne zašľahávame kávovú zmes, múku a kyslú smotanu (po lyžiciach).
Nakoniec vmiešame oriešky nasekané na väčšie kúsky.
Zmesou naplníme košíčky na muffiny do 3/4. Pečieme pri teplote 180 °C zhruba 20 minút.
Medzitým si pripravíme kávový krém postupným vyšľahávaním mascarpone s cukrom, kávou a smotanou. Uložíme do chladu.
Tuhý krém striekame cukrárskym vreckom na vychladnuté mufinky a finálne posypeme nasekanými orieškami, ktoré sme opražili na suchej panvici.