Raňajková kaša
Raňajková kaša

Kaša z quinoových vločiek s tekvicovými semienkami a kivi

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 06:00
Kaša z quinoových vločiek s tekvicovými semienkami a kivi
Foto: Kulinární studio MAFRA

Vločky z quinoy majú zaujímavú orieškovú chuť, a tak sme ich podporili mletými orieškami a tekvicovými semienkami. Aby nám kaša chutila ešte viac, Zobraziť celý popisVločky z quinoy majú zaujímavú orieškovú chuť, a tak sme ich podporili mletými orieškami a tekvicovými semienkami. Aby nám kaša chutila ešte viac, zjemnili sme ju lyžicou hustého jogurtu, osladili medom a doplnili šťavnatým kivi.

2
porcie
10 (+ odstátie) minút
príprava

Suroviny

60 g
1 PL mleté (alebo mandle)
40 g
 štipka
200 ml (alebo rastlinné mlieko)
1 PL
80 g
1 ks



Postup

  1. 1

    Vo väčšej uzatvárateľnej nádobe zmiešame quinoové vločky, mleté lieskovce a polovicu jemne nasekaných tekvicových semienok so štipkou soli.

  2. 2

    Zmes zalejeme mliekom a dôkladne premiešame. Dochutíme niekoľkými kvapkami medu.

  3. 3

    Nádobu uzavrieme, uložíme do chladničky a necháme napučať, najlepšie cez noc.

  4. 4

    Kašu rozdelíme do misiek, doplníme jogurtom, olúpaným kivi a zvyšnými tekvicovými semienkami.

Diskusia k receptu