Raňajková kaša
Kaša z quinoových vločiek s tekvicovými semienkami a kivi
Autor receptu: redakcia
Vločky z quinoy majú zaujímavú orieškovú chuť, a tak sme ich podporili mletými orieškami a tekvicovými semienkami.* Aby nám kaša chutila ešte viac, zjemnili sme ju lyžicou hustého jogurtu, osladili medom a doplnili šťavnatým kivi.
|
2 porcie |
10 (+ odstátie) minút príprava |
Postup
- Vo väčšej uzatvárateľnej nádobe zmiešame quinoové vločky, mleté lieskovce a polovicu jemne nasekaných tekvicových semienok so štipkou soli.
- Zmes zalejeme mliekom a dôkladne premiešame. Dochutíme niekoľkými kvapkami medu.
- Nádobu uzavrieme, uložíme do chladničky a necháme napučať, najlepšie cez noc.
- Kašu rozdelíme do misiek, doplníme jogurtom, olúpaným kivi a zvyšnými tekvicovými semienkami.