Raňajková kaša

Kaša z quinoových vločiek s tekvicovými semienkami a kivi

Autor receptu: redakcia

Vločky z quinoy majú zaujímavú orieškovú chuť, a tak sme ich podporili mletými orieškami a tekvicovými semienkami.* Aby nám kaša chutila ešte viac, zjemnili sme ju lyžicou hustého jogurtu, osladili medom a doplnili šťavnatým kivi.

2
porcie
10 (+ odstátie) minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Vo väčšej uzatvárateľnej nádobe zmiešame quinoové vločky, mleté lieskovce a polovicu jemne nasekaných tekvicových semienok so štipkou soli.
  2. Zmes zalejeme mliekom a dôkladne premiešame. Dochutíme niekoľkými kvapkami medu.
  3. Nádobu uzavrieme, uložíme do chladničky a necháme napučať, najlepšie cez noc.
  4. Kašu rozdelíme do misiek, doplníme jogurtom, olúpaným kivi a zvyšnými tekvicovými semienkami.