porcií
príprava
Suroviny
350 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
20 g |
|
2 PL |
|
50 g |
|
1 štipka |
|
na vyprážanie |
|
Na zdobenie: | |
0,1 l |
|
10 g |
|
50 g |
|
10 g |
|
Postup
-
1
Zo surovín vypracujeme pevné nelepivé cesto.
-
2
Zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme aspoň na 30minút do chladničky.
-
3
Cesto si neskôr môžete rozdeliť na 4 časti a tieto postupne spracovávať, aby Vám zbytočne neobschlo. Cesto si upravíme na asi 1,5mm hrúbky a pomocou šablóny a vhodného nástroja vykrajujeme masky (ja som použil špičku ostrého noža, šablóny mali rozmer 12x5 cm).
-
4
Vyprážame v horúcom oleji do zlata, asi 1min na každú stranu (závisí aj od hrúbky cesta).
-
5
Uložíme na papierové obrúsky, aby sme odstránili prebytočný tuk.
-
6
Dá sa to piecť aj v rúre 180C asi 6-7 min (záleží od hrúbky cesta)
-
7
Po vychladnutí zdobíme podľa vlastnej fantázie. Kvalitnou čokoládou ktorú sme si rozpustili vo vodnom kúpeli.
-
8
Roztopeným medom (našťastie som mal od včelára)
-
9
a cukrárskym zdobením, použite čo vám vyhovuje (mak, sezam, jedlé kvety)
-
10
Práškovým cukrom.
-
11
Z tohoto množstva vyšlo 40ks
Ukladám si a určite počká na svoj čas.