Karnevalové masky
Autor receptu: eraserhead
Postup
- Zo surovín vypracujeme pevné nelepivé cesto.
- Zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme aspoň na 30minút do chladničky.
- Cesto si neskôr môžete rozdeliť na 4 časti a tieto postupne spracovávať, aby Vám zbytočne neobschlo. Cesto si upravíme na asi 1,5mm hrúbky a pomocou šablóny a vhodného nástroja vykrajujeme masky (ja som použil špičku ostrého noža, šablóny mali rozmer 12x5 cm).
- Vyprážame v horúcom oleji do zlata, asi 1min na každú stranu (závisí aj od hrúbky cesta).
- Uložíme na papierové obrúsky, aby sme odstránili prebytočný tuk.
- Dá sa to piecť aj v rúre 180C asi 6-7 min (záleží od hrúbky cesta)
- Po vychladnutí zdobíme podľa vlastnej fantázie. Kvalitnou čokoládou ktorú sme si rozpustili vo vodnom kúpeli.
- Roztopeným medom (našťastie som mal od včelára)
- a cukrárskym zdobením, použite čo vám vyhovuje (mak, sezam, jedlé kvety)
- Práškovým cukrom.
- Z tohoto množstva vyšlo 40ks