Karnevalové masky

Autor receptu: eraserhead

8
porcií
50 minút
príprava

Postup

  1. Zo surovín vypracujeme pevné nelepivé cesto.
  2. Zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme aspoň na 30minút do chladničky.
  3. Cesto si neskôr môžete rozdeliť na 4 časti a tieto postupne spracovávať, aby Vám zbytočne neobschlo. Cesto si upravíme na asi 1,5mm hrúbky a pomocou šablóny a vhodného nástroja vykrajujeme masky (ja som použil špičku ostrého noža, šablóny mali rozmer 12x5 cm).
  4. Vyprážame v horúcom oleji do zlata, asi 1min na každú stranu (závisí aj od hrúbky cesta).
  5. Uložíme na papierové obrúsky, aby sme odstránili prebytočný tuk.
  6. Dá sa to piecť aj v rúre 180C asi 6-7 min (záleží od hrúbky cesta)
  7. Po vychladnutí zdobíme podľa vlastnej fantázie. Kvalitnou čokoládou ktorú sme si rozpustili vo vodnom kúpeli.
  8. Roztopeným medom (našťastie som mal od včelára)
  9. a cukrárskym zdobením, použite čo vám vyhovuje (mak, sezam, jedlé kvety)
  10. Práškovým cukrom.
  11. Z tohoto množstva vyšlo 40ks