Karfiolový paprikáš s vajcovými nokerlami fotorecept
Foto: izabella929
Veľmi chutné jedlo z karfiolu. Prílohou sú nokerle s vajcom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 |
|
1 PL + 1 KL |
|
1 |
|
3 PL |
|
500 ml |
|
100 ml |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
|
|
1 PL |
|
z 1 citróna |
|
1 PL |
|
Príloha nokerle: | |
300 g |
|
3 ks |
|
1/2 PL na poliatie |
|
čerstvá |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Karfiol som umyla.
-
2
Rozobrala som ho na ružičky. Stred karfiolu som použila na zeleninovú polievku.
-
3
Na rajnici som nechala roztopiť maslo s olejom, pridala som nakrájanú cibuľu a opiekla.
-
4
Pridala som červenú mletú papriku.
-
5
Zaliala troškou teplej vody a nechala chvíľku povariť.
-
6
V mlieku som vymiešala múku a cez sitko som ju vliala do základu na paprikáš a nechala chvíľku povariť, aby som vedela, či je masa dostatočne hustá.
-
7
Pridala som ružičky karfiolu a nechala pomaly variť do polomäkka. Pridala som soľ s chilli, cukor, mleté čierne korenie a muškátový oriešok.
-
8
Keď sa karfiol uvaril, pridala som smotanu a ešte chvíľku nechala prejsť varom. Napokon som dochutila šťavou z jedného citrónu a cukrom.
-
9
Pokiaľ sa karfiol pomaly varil, pripravila som si cesto na nokerle. K múke som pridala vajce a s troškou vody som vymiešala cesto.
-
10
Do vriacej vody som sádzala nokerle a keď vyplávali na vrch, vybrala som ich precedila a poliala troškou oleja.
-
11
Nokerle som vložila do misy z jenského skla, dala som ich na sporák zohrievať a pripravila som si vajcia. K rozšľahaným vajciam som pridala soľ s chilli.
-
12
Vajcia som naliala na nokerle a nechala chvíľku, aby sa vajcia prehriali, až potom som ich opatrne premiešala s nokerlami, aby sa nedolámali a bolo ich dobre vidieť.
-
13
Hotový obed som ihneď podávala. Vrch som posypala čerstvou pažítkou. Prajem vám dobrú chuť.
Recept sa mi páči, nenapadlo by mi halušky vylepšiť vajíčkom. Vyskúšam.