Karfiolový paprikáš
Karfiolový paprikáš

Karfiolový paprikáš s vajcovými nokerlami fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 15. mája 2019

Veľmi chutné jedlo z karfiolu. Prílohou sú nokerle s vajcom.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1
1 PL + 1 KL
1
3 PL
500 ml
100 ml
podľa chuti
podľa chuti
1 PL
z 1 citróna
1 PL
Príloha nokerle:
300 g
3 ks
1/2 PL na poliatie
 čerstvá
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Karfiol som umyla.

    Karfiolový paprikáš s vajcovými nokerlami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rozobrala som ho na ružičky. Stred karfiolu som použila na zeleninovú polievku.

    Karfiolový paprikáš s vajcovými nokerlami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na rajnici som nechala roztopiť maslo s olejom, pridala som nakrájanú cibuľu a opiekla.

    Karfiolový paprikáš s vajcovými nokerlami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridala som červenú mletú papriku.

    Karfiolový paprikáš s vajcovými nokerlami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zaliala troškou teplej vody a nechala chvíľku povariť.

    Karfiolový paprikáš s vajcovými nokerlami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    V mlieku som vymiešala múku a cez sitko som ju vliala do základu na paprikáš a nechala chvíľku povariť, aby som vedela, či je masa dostatočne hustá.

    Karfiolový paprikáš s vajcovými nokerlami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridala som ružičky karfiolu a nechala pomaly variť do polomäkka. Pridala som soľ s chilli, cukor, mleté čierne korenie a muškátový oriešok.

    Karfiolový paprikáš s vajcovými nokerlami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Keď sa karfiol uvaril, pridala som smotanu a ešte chvíľku nechala prejsť varom. Napokon som dochutila šťavou z jedného citrónu a cukrom.

    Karfiolový paprikáš s vajcovými nokerlami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pokiaľ sa karfiol pomaly varil, pripravila som si cesto na nokerle. K múke som pridala vajce a s troškou vody som vymiešala cesto.

    Karfiolový paprikáš s vajcovými nokerlami (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Do vriacej vody som sádzala nokerle a keď vyplávali na vrch, vybrala som ich precedila a poliala troškou oleja.

    Karfiolový paprikáš s vajcovými nokerlami (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Nokerle som vložila do misy z jenského skla, dala som ich na sporák zohrievať a pripravila som si vajcia. K rozšľahaným vajciam som pridala soľ s chilli.

    Karfiolový paprikáš s vajcovými nokerlami (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Vajcia som naliala na nokerle a nechala chvíľku, aby sa vajcia prehriali, až potom som ich opatrne premiešala s nokerlami, aby sa nedolámali a bolo ich dobre vidieť.

    Karfiolový paprikáš s vajcovými nokerlami (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Hotový obed som ihneď podávala. Vrch som posypala čerstvou pažítkou. Prajem vám dobrú chuť.

    Karfiolový paprikáš s vajcovými nokerlami (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
karfiolový paprikáš som už robila viackrát, recept mám od bývalej kolegyne, ale príloha boli kolienka, najbližsie spravím ako ty, citrónovú šťavu na ochutenie smotanovej omáčky použijem radšej ako ocot a trošku cukru spraví svoje, je to fajnotka;
Múka je pridaná skôr ako karfiol predpokladám preto, že karfiol je hotový raz-dva a zbytočným miešaním by bola z tohto jedla asi kaša. Ja aj do zeleninovej polievky dávam karfiol až potom, keď je ostatná menej krehká zelenina skoro mäkká. A prečo by bolo zlé jedlo dochutiť citrónom a následne cukrom, keď si to jedlo " pýta " ?
Recept sa mi páči, nenapadlo by mi halušky vylepšiť vajíčkom. Vyskúšam.
Perfektné jedlo si pripravila, zaujala ma príprava karfiolu...,ale tiež halušky,ešte som takto ako prílohu neservirovala, už som v obraze,prečo sú na tanieri krásne žlté:-)
robím karfiolový paprikáš (karfiol na smotane) rovnako ako kurča na smotane, t.j. osmažím cibuľku, pridám červenú papriku, karfiol rozobratý na ružičky, podlejem vodou (môže byť aj vývar ak máme) a podusím. Samozrejme ochutím soľou, poprípade bielym korením (čierne mi sem nepasuje, ale nemusí byť žiadne - to podľa chuti). Nemiešam, len potrasiem hrncom. Dusím len chvíľu a zalejem kyslou smotanou, v ktorej je rozmiešaná múka. Ak je smotana hustá, pridám trošku vody. Ak chcem trošku kyslejšie, pridám do smotany kyslomliečny nápoj (kefír, acidko a pod). Nechám chvíľu povariť a hotovo. Nakoniec podľa chuti môžeme nastrúhať trochu muškátového orieška. Je to veľmi rýchle a chutné jedlo, samozrejme len pre tých, ktorý ľúbia karfiol a mäsko pre nich nie je nutnosťou...a tie halušky s vajcom sú super nápad, určite vyskúšam

Pridaj komentár k receptu: