Karfiolový nákyp

Autor receptu: ivkaa

Jednoduchý a chutný karfiolový nákyp :)

6
porcií
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Karfiol si rozoberieme, očistíme a uvaríme.
  2. Na cibuli si opražíme šunku. Túto zmes pridáme k uvarenému karfiolu, potom pridáme nastrúhaný tvrdý syr - polovicu, trojuholníky syra, olej alebo rozpustené maslo, strúhanku, múku. Premiešame, aby sa všetky suroviny spojili.
  3. Pridáme vajcia, petržlenovú vňať, solčanku, cesnak, soľ a korenie. Opäť premiešame - zmes je hotová.
  4. Pekáč si vymastíme, vysypeme strúhankou a nanesieme hotovú zmes.
  5. Zmes posypeme strúhankou a zvyškom nastrúhaného syra. Dáme piecť do rúry asi na 45 minút na 180 stupňoch.
  6. A tuto je už upečený nákyp :) Na vrchu by mohlo byť aj viac toho syra :) Treba nechať trochu vychladnúť, potom sa dá krajšie rezať, nerozpadáva sa tak....