Karfiolový nákyp
Autor receptu: ivkaa
Jednoduchý a chutný karfiolový nákyp :)
6 porcií |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Karfiol si rozoberieme, očistíme a uvaríme.
- Na cibuli si opražíme šunku. Túto zmes pridáme k uvarenému karfiolu, potom pridáme nastrúhaný tvrdý syr - polovicu, trojuholníky syra, olej alebo rozpustené maslo, strúhanku, múku. Premiešame, aby sa všetky suroviny spojili.
- Pridáme vajcia, petržlenovú vňať, solčanku, cesnak, soľ a korenie. Opäť premiešame - zmes je hotová.
- Pekáč si vymastíme, vysypeme strúhankou a nanesieme hotovú zmes.
- Zmes posypeme strúhankou a zvyškom nastrúhaného syra. Dáme piecť do rúry asi na 45 minút na 180 stupňoch.
- A tuto je už upečený nákyp :) Na vrchu by mohlo byť aj viac toho syra :)
Treba nechať trochu vychladnúť, potom sa dá krajšie rezať, nerozpadáva sa tak....