Karfiolový nákyp s hubovými hriankami
Autor receptu: generousheart
Recept vznikol náhodou so surovín, ktoré sme mali doma po ruke. Pre zdravú kombináciu surovín sa nakoniec stal u nás doma obľúbeným ako ľahší obed či večera.
3 porcie |
10 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Karfiol rozobratý na ružičky naparíme cca. 20 min. Žĺtky so smotanou vymiešame, pridáme soľ, koreniny podľa chuti a opatrne vmiešame sneh z bielkov. Do zapekacej misy poukladáme karfiol, ktorý zalejeme takto pripravenou zmesou. Pečieme v rúre cca. 30 min. na 190°C.
- Na hubovú zmes nadrobno nakrájame pripravené huby a cibuľu, udusíme do mäkka. K vychladnutej zmesi pridáme syr, maslo, soľ a koreniny podľa chuti. Podávame s hriankami, mrkvou dusenou na masle a šalátovou uhorkou.