Karfiolovo-zemiaková panvica

Autor receptu: elixir

Zeleninové jedlo jemnej, zľahka korenistej chuti. Rýchlo pripravené, rýchlo odfotené a rýchlo zjedené. :)

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistíme, nakrájame a dáme variť zemiaky na 12 minút. Ak máte "múčne" zemiaky, radšej ich uvarte celé a nakrájajte až potom. Medzitým na panvici rozohrejeme maslo spolu s rascou, pridáme nakrájanú cibuľku a karfiolové ružičky porozkrajované na menšie časti, opražíme.
  2. Podlejeme to 50 ml vody, pridáme horčicu, premiešame a dusíme 10 minút. Potom pridáme ostatné spomínané korenia, soľ a uvarené zemiaky.
  3. Ešte prehrievame ďalších 5 minút za občasného miešania, pridáme aj citrónovú šťavu. Rukolu nakrájame na menšie časti a po odstavení panvice z plameňa ju primiešame.
  4. Súbežne si 10 minút povaríme fazuľky v slanej vode. Do uvarených pridáme citrónovú šťavu, maslo a čierne korenie, premiešame.
    K jedlu som pridala aj zopár zavarených šípok. Dobrú chuť. :)