Karfiolová žemľovka s klobásou (fotorecept)

Autor receptu: jokin

Bolo treba zužitkovať karfiol a staré rožky, tak sa riešenie núkalo samo.

40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Klobásku a karfiól si pokrájame na malé kúsky
  2. Do mysy si dáme mlieko vajcia a všetky pochutiny a dobre rozmiešame.
  3. Rožky pokájame na drobno a namočíme ich v ochutenom mlieku. Dôkladne ich zamiešame, aby boli všetky navľhčené.
  4. Navlhčené rožky pridáme ku karfiólu a dobre premiešame potom zmes nasypeme na vymastený a stúhankou vysypaný plech a dáme piecť do trúby.
  5. A môžme sa schuťou pustiť do jedla. Ja som k žemlovke podával, zaváranú papriku, plnenú červenou kapustou a zeleninovú oblohu.