Karfiolové karí
Karfiolová India (fotorecept)
Autor receptu: amandi
V poslednej dobe ma oslovila indická, thajská, ázijská kuchyňa... a tak skúšam. Vymýšľam
si recepty, skúšam korenia...
3-4 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Umytý karfiol rozoberieme na ružičky - veľkosť podľa toho, ako komu vyhovuje. Ja som ho rozobrala na menšie, až stredne veľké. Karfiol vložíme do vriacej osolenej vody a necháme max. 4 minúty variť. Po uvarení scedíme.
- Na rozohriatu hlbšiu panvicu dáme 1 polievkovú lyžicu masla ghee. Nasekané strúčiky cesnaku opražíme na masle a pridáme na kolieska nakrájaný pór. Pór nemusí byť nakrájaný na jemno. K póru pridáme červenú papriku (alebo kápiu), nakrájanú na väčšie kocky. Pridáme scedený karfiol. Na záver pridáme na väčšie kocky nakrájanú rajčinu a dve hrste opláchnutého čerstvého špenátu. Všetku zeleninu osolíme, pridáme postupne korenia:
- Korenie Garam Masala - dá sa kúpiť bežne v ázijských obchodoch, alebo vegetariánskych reštauráciách.
- Ďalej pridáme karí korenie. Potom Red Curry pastu. Ja som dala asi 1 kávovú lyžičku. S pastou treba "pracovať" jemne, je pikantná. Red Curry Paste dostať kúpiť bežne v sieťach Kauflandu, Tesca, Vege pregajniach, reštauráciách aj v ázijských predajniach.
- Všetko spolu restujeme, kým zeleninka nepustí šťavu. Tesne pred odstavením pridáme 200 ml smotany. Ešte pár krát dobre premiešame a odstavíme. Podávať môžeme s bulgurom, kuskusom, alebo ryžou basmati.