Karfiolové karí

Karfiolová India (fotorecept)

Autor receptu: amandi

V poslednej dobe ma oslovila indická, thajská, ázijská kuchyňa... a tak skúšam. Vymýšľam si recepty, skúšam korenia...

3-4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Umytý karfiol rozoberieme na ružičky - veľkosť podľa toho, ako komu vyhovuje. Ja som ho rozobrala na menšie, až stredne veľké. Karfiol vložíme do vriacej osolenej vody a necháme max. 4 minúty variť. Po uvarení scedíme.
  2. Na rozohriatu hlbšiu panvicu dáme 1 polievkovú lyžicu masla ghee. Nasekané strúčiky cesnaku opražíme na masle a pridáme na kolieska nakrájaný pór. Pór nemusí byť nakrájaný na jemno. K póru pridáme červenú papriku (alebo kápiu), nakrájanú na väčšie kocky. Pridáme scedený karfiol. Na záver pridáme na väčšie kocky nakrájanú rajčinu a dve hrste opláchnutého čerstvého špenátu. Všetku zeleninu osolíme, pridáme postupne korenia:
  3. Korenie Garam Masala - dá sa kúpiť bežne v ázijských obchodoch, alebo vegetariánskych reštauráciách.
  4. Ďalej pridáme karí korenie. Potom Red Curry pastu. Ja som dala asi 1 kávovú lyžičku. S pastou treba "pracovať" jemne, je pikantná. Red Curry Paste dostať kúpiť bežne v sieťach Kauflandu, Tesca, Vege pregajniach, reštauráciách aj v ázijských predajniach.
  5. Všetko spolu restujeme, kým zeleninka nepustí šťavu. Tesne pred odstavením pridáme 200 ml smotany. Ešte pár krát dobre premiešame a odstavíme. Podávať môžeme s bulgurom, kuskusom, alebo ryžou basmati.