Karé s chrumkavou kôrkou a špenátom fotorecept

paploska - fotkapaploska, 26. decembra 2012
Karé s chrumkavou kôrkou a špenátom (fotorecept)
Foto: paploska

Zostalo mi karé z Vianoc. Prehnala som to s množstvom, a keďže rezne až tak nemusíme :-) vyskúšala som niečo ľahšie. Karé môžete nahradiť krkovičkou a celé to bude to šťavnatejšie ale aj mastnejšie. Lahodný špenát sa hodí k rybe, steaku alebo si ho dajte len samotný.

5
porcií
60 minút
príprava
45 minút
na 250 °C

Suroviny

600 g
1 lyžička
2 lyžičky
4 strúčiky
1 lyžička
2 lyžice
4 lyžice
1 ks
2 ks
1 ks (malá)
2 lyžice
200 g
1 dcl
0,5 lyžičky
1 lyžička
1 lyžica

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Karé jemne narežeme a votrieme doň soľ. Rozmarín rozdrvíme v mažiari a polovičku votrieme do otvorov v karé. Razmarín by mal byť čerstvý, ale ja som si vystačila aj so sušeným.

    Karé s chrumkavou kôrkou a špenátom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do mažiara pridáme očistený cesnak a horčicové zrniečka (môžete ich vymeniť za feniklové zrniečka) a celú zmes rozdrvte. Vzniknutú masu votrite do mäsa. V pekáči si pripravte olivový olej zmiešaný s balzamovým octom, červenou cibuľou a bobkovým listom. Mäso "vyváľajte" v octovom náleve a nechajte aspoň 30 min. odležať v pekáči v chladničke.

    Karé s chrumkavou kôrkou a špenátom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zatiaľ si pripravte rúru. Musí byť vyhriata na najvyššom stupni, u mňa je to 250. Po odležaní mäso dajte na mriežku a pod ňu nezabudnite dať pekáč s olejovo-balzamovou zmesou a cibuľou. Ak potrebujete omáčku, tak tam pridajte aj zeler, opečené kosti z karé a mrkvu. Do spodného pekáča nezabudnite pridať vodu, inak to zhorí.

    Karé s chrumkavou kôrkou a špenátom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na najvyššej teplote pečte karé 15 min (zavisí to od hmotnosti mäsa), potom teplotu znížte na cca 200 st. a pri váhe 600 g pečte asi 40 min. Kontrolujte zafarbenie kôrky.

    Karé s chrumkavou kôrkou a špenátom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na olivovom oleji a masle (dávam ghee) osmažíme na jemno posekanú cibuľku, pridáme hrášok a biele víno. Povaríme pár minút a pridáme špenát. Samozrejme najchutnejší je čerstvý, ale dobre poslúži aj mrazený. Necháme to pár minút dusiť a dochutíme soľou a čerstvo pomletým čiernym korením. Labužníci pridajú v závere ešte poriadny kus masla, ale mne to stačí bez ďalšieho tuku :-) Pre milovníkov špenátu to bude naozaj pochúťka :-) Dobrú chuť.

    Karé s chrumkavou kôrkou a špenátom (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Neviem si predstaviť piecť maso len tak na mriežke.Ja by som ho piekla klasicky v zakrytom pekáči,potom by som ho dala pod gril,aby malo tú chrumkavú korku.To je len moj názor,ale rc. je Tvoj.
ďakujem za recept, už dnes to bude na večeru....teším sa
@braxi rado sa stalo :-) @starkamajka to áno, ale to by si tam potom dala nejaký tuk, a bolo by to o niečo mastnejšie. toto je príprava skoro bez tuku (len málo v marináde) a mäsko zostane pekne mriežkované ako steak