Karbonátky z rožkov (fotorecept)

Autor receptu: dvorka

Občas, keď mi ostane starší chlieb alebo rožky, robím karbonátky. Môžu ostať len s koreninami, soľou, mliekom a vajíčkom, alebo do cesta primiešať nastrúhanú zeleninu, ale aj nejaký ten kúsok mäsa. Najlepšie sa hodia k prívarku. Ja som si dnes urobila mrkvový s hráškom podľa Frezie68. Lacný a veľmi chutný obed.

2
porcie
20 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Rožky som si nakrájala na malé kocky. Taktiež sa dá robiť zo staršieho chleba. Zaliala som mliekom, v ktorom som rozmiešala vajíčko, soľ a korenie. Pristrúhala som polovicu väčšej mrkvy. Kto chce môže si dať medvedí cesnak, pažítku, kel, alebo inú zeleninu najemno nastrúhanú alebo nakrájanú. A taktiež sa môže pridať údenina, tofu alebo iné vopred tepelne spracované mäso. Ja som pretlačila 3 strúčky cesnaku, aby ho bolo dobre cítiť. Masu som dobre premiešala.
  2. Spravila som si malé guľky, obalila v strúhanke. Niekedy namiesto strúhanky používam zomleté ovsené vločky. Vypracovala som si z guliek tenké placky a dala vysmažiť na panvicu s rozohriatym, olejom.
  3. Vysmážala som asi po dve minúty z každej strany. Plyn som mala zapnutý na polovicu, aby sa karbonátky neprepiekli len zvrchu.
  4. Hotovo.