Karamelová kocka na oblátke fotorecept
Foto: Olinecka
Výborný koláčik, nenáročný na pečenie - zvládne aj začiatočník.
príprava
na 190 °C
Suroviny
240 g |
|
6 ks |
|
200 g |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
štipka |
|
Krém: | |
250 g (alebo Hera, Helia) |
|
600 ml |
|
2 bal. |
|
6 PL |
|
štipka |
|
Okrem toho: | |
|
|
rozpustená (na ozdobenie) |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na cesto.
-
2
Na plnku.
-
3
Vajíčka s cukrom vymiešame do penista. Potom postupne pridávame a zľahka vmiešame do cesta mleté vlašské orechy zmiešané s práškom do pečiva, strúhankou a múkou.
-
4
Plech 30x40 cm vyložíme tortovými oblátkami, na ktoré rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 20-25 minút. Korpus po upečení necháme vychladnúť.
-
5
Krém: Cukor skaremelizujeme, prilejeme mlieko a miešame pokiaľ sa karamel nerozpustí. Potom trocha karamelového mlieka odoberieme a rozmiešame v ňom pudingy a štipku soli, vlejeme naspäť do hrnca a uvaríme hustý puding. Hotový puding zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do hladka a spojíme s vychladnutým pudingom.
-
6
Na korpus rovnomerne rozotrieme krém, viď foto.
-
7
Upravíme a dáme do chladničky stuhnúť.
-
8
Po stuhnuti pofŕkame rozpustenou čokoládou. Dobrú chuť.
Ďakujem, vyskúšaj.
Plech 30x40cm je vonkajší, rozmer takže 29x39 vnútro, hlboký. Ďakujem za príjemný komentár.
Ďakujem.
Ďakujem, moja testerka.
Tak som ho piekla na sviatky, trošku ťažšie sa krájala tá oplátka, ale bol výborný, dakujem za rcp, isto urobím aj nabudúce