Karamelový zákusok

Karamelová kocka na oblátke (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Výborný koláčik, nenáročný na pečenie - zvládne aj začiatočník.

30 minút
príprava
20-25 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na cesto.
  2. Na plnku.
  3. Vajíčka s cukrom vymiešame do penista. Potom postupne pridávame a zľahka vmiešame do cesta mleté vlašské orechy zmiešané s práškom do pečiva, strúhankou a múkou.
  4. Plech 30x40 cm vyložíme tortovými oblátkami, na ktoré rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 20-25 minút. Korpus po upečení necháme vychladnúť.
  5. Krém: Cukor skaremelizujeme, prilejeme mlieko a miešame pokiaľ sa karamel nerozpustí. Potom trocha karamelového mlieka odoberieme a rozmiešame v ňom pudingy a štipku soli, vlejeme naspäť do hrnca a uvaríme hustý puding. Hotový puding zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do hladka a spojíme s vychladnutým pudingom.
  6. Na korpus rovnomerne rozotrieme krém, viď foto.
  7. Upravíme a dáme do chladničky stuhnúť.
  8. Po stuhnuti pofŕkame rozpustenou čokoládou. Dobrú chuť.