Karamelový zákusok
Karamelová kocka na oblátke (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Výborný koláčik, nenáročný na
pečenie - zvládne aj začiatočník.
30 minút príprava |
20-25 minút na 190 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny na cesto.
- Na plnku.
- Vajíčka s cukrom vymiešame do penista. Potom postupne pridávame a zľahka vmiešame do cesta mleté vlašské orechy zmiešané s práškom do pečiva, strúhankou a múkou.
- Plech 30x40 cm vyložíme tortovými oblátkami, na ktoré rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 20-25 minút. Korpus po upečení necháme vychladnúť.
- Krém: Cukor skaremelizujeme, prilejeme mlieko a miešame pokiaľ sa karamel nerozpustí. Potom trocha karamelového mlieka odoberieme a rozmiešame v ňom pudingy a štipku soli, vlejeme naspäť do hrnca a uvaríme hustý puding. Hotový puding zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do hladka a spojíme s vychladnutým pudingom.
- Na korpus rovnomerne rozotrieme krém, viď foto.
- Upravíme a dáme do chladničky stuhnúť.
- Po stuhnuti pofŕkame rozpustenou čokoládou. Dobrú chuť.