Kapustová omeleta

Kapustový koláč či omeleta (fotorecept)

Autor receptu: frezia68

Už dávnejšie v receptoch od Tesca som čítala tento recept pod názvom kapustový koláč. Robila som menšiu dávku, tak bola skôr omeleta.

3
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Asi polovičku mladej malej kapusty som nakrájala.
  2. Pridala som pokrájanú malú cibuľu, soľ, rascu, mleté čierne korenie.
  3. Dobre premiešala, pridala 3 rozšľahané vajíčka a múku. Na panvicu som dala zohriať masť a naliala zmes, prikryla pokrievkou a pomaly dusila cca 20 minút. Kapusta bola surová, tak aby zmäkla. Potom som odkryla a opiekla asi 5 minút, pomocou taniera som omeletu obrátila, vrátila na panvicu, posypala postrúhaným syrom...
  4. ...a asi 15 minút som dopekala. Pri obracaní sa mi trocha lepila na dno panvice, asi bezlepková kukuričná múka trocha štrajkovala. Ale s normálnou múkou by sa nemala lepiť.
  5. Takže nie koláč, ale omeleta :-) Z väčšieho množstva surovín bude aj koláč. Ak vyskúšate, tak dobrú chuť !