Kapustová omeleta
Kapustový koláč či omeleta (fotorecept)
Autor receptu: frezia68
Už dávnejšie v receptoch od Tesca som čítala tento recept pod názvom kapustový koláč. Robila som menšiu dávku, tak bola skôr
omeleta.
3 porcie |
15 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Asi polovičku mladej malej kapusty som nakrájala.
- Pridala som pokrájanú malú cibuľu, soľ, rascu, mleté čierne korenie.
- Dobre premiešala, pridala 3 rozšľahané vajíčka a múku. Na panvicu som dala zohriať masť a naliala zmes, prikryla pokrievkou a pomaly dusila cca 20 minút. Kapusta bola surová, tak aby zmäkla. Potom som odkryla a opiekla asi 5 minút, pomocou taniera som omeletu obrátila, vrátila na panvicu, posypala postrúhaným syrom...
- ...a asi 15 minút som dopekala. Pri obracaní sa mi trocha lepila na dno panvice, asi bezlepková kukuričná múka trocha štrajkovala. Ale s normálnou múkou by sa nemala lepiť.
- Takže nie koláč, ale omeleta :-) Z väčšieho množstva surovín bude aj koláč. Ak vyskúšate, tak dobrú chuť !