Kapustovo-krúpový pilaf s brusnicami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
Do hrnca vložíme mrkvu, zeler, polovicu cibule, vmiešame prepláchnuté krúpy, zalejeme vývarom, prikryjeme a varíme domäkka asi 30 minút, kým sa vývar nevstrebe. Po zmäknutí vyberieme zeleninu a prípadne krúpy ešte scedíme.
V kastróliku rozohrejeme lyžicu oleja, pridáme zvyšnú nakrájanú cibuľu, restujeme dozlatista, pridáme nakrájanú bielu kapustu a čili, premiešame a spolu restujeme približne 5 minút. Potom znížime plameň a vmiešame pretlačený cesnak.
Po zmäknutí kapusty primiešame krúpy a spoločne prehrejeme. Nakoniec vmiešame sušené brusnice. Podávame v miske a dekorujeme mrkvou a stopkovým zelerom, ktoré zostali z varenia krúp.
|