Kapustovo-krúpový pilaf s brusnicami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup


  1. Do hrnca vložíme mrkvu, zeler, polovicu cibule, vmiešame prepláchnuté krúpy, zalejeme vývarom, prikryjeme a varíme domäkka asi 30 minút, kým sa vývar nevstrebe. Po zmäknutí vyberieme zeleninu a prípadne krúpy ešte scedíme.

  2. V kastróliku rozohrejeme lyžicu oleja, pridáme zvyšnú nakrájanú cibuľu, restujeme dozlatista, pridáme nakrájanú bielu kapustu a čili, premiešame a spolu restujeme približne 5 minút. Potom znížime plameň a vmiešame pretlačený cesnak.

  3. Po zmäknutí kapusty primiešame krúpy a spoločne prehrejeme. Nakoniec vmiešame sušené brusnice. Podávame v miske a dekorujeme mrkvou a stopkovým zelerom, ktoré zostali z varenia krúp.