Kapustové závitky
Autor receptu: redakcia
Postup- Z kapusty vyrežeme hlúb
a hlávku necháme variť
5 – 6 minút v osolenej vode.
8 listov oddelíme, osušíme
a rebrá na plocho zrežeme.
- Pokrájané rožky namočíme
do mlieka. Cibuľu nadrobno
pokrájame, opražíme na
masti, pridáme prelisovaný
cesnak, očistené a pokrájané
šampiňóny a krátko podusíme.
- Mleté mäso zmiešame
s podusenými šampiňónmi,
vyžmýkanou žemľou, pridáme
horčicu, vajce, okoreníme
a dôkladne premiešame.
- Zmes rozdelíme na
jednotlivé kapustné listy
a zvinieme ich do závitkov.
Každý závitok obalíme
plátkom anglickej slaniny.
Závitky vložíme do
pekáča, podlejeme vodou
a 30 minút dusíme vo vlastnej
šťave v rúre pri teplote
180°C.
- Hotové závitky vyberieme,
výpek dolejeme studenou
vodou do objemu
0,5 l a primiešame kocky
bujónu. Omáčku necháme za
občasného miešania zovrieť
a krátko povaríme.
|