Kapustové batôžky

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Veľké vrchné listy z hlávkovej kapusty odložíme a kapustu pokrájame na rezance. Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno, speníme na rozohriatom oleji, pridáme pokrájanú hlávkovú kapustu, soľ, mleté čierne korenie, rascu, opražíme a prikryté dusíme do mäkka.
  2. Veľké kapustné listy povaríme v osolenej vode 5 až 7 minút, vyberieme a hlúbovité časti naklepeme. Údené mäso pokrájame na malé kocky, opražíme a premiešame s udusenou hlávkovou kapustou.
  3. Plnkou naplníme pripravené kapustné listy, vložíme do vymasteného pekáča, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 30 minút. Počas pečenia podľa potreby podlievame mäsovým vývarom.