Foto: tetrisss
Moja kolegyňa kdesi nabrala semiačka takej čudnej zeleniny - bezhlavkovej kapusty, keďže nevie čo s ňou, pár listov mi doniesla a tak som si Zobraziť celý popisMoja kolegyňa kdesi nabrala semiačka takej čudnej zeleniny - bezhlavkovej kapusty, keďže nevie čo s ňou, pár listov mi doniesla a tak som si musela aj ja niečo vymyslieť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na masť dáme rozškvariť slaninu pokrájanú na malé kocky, na to dáme pokájanú cibuľu, popražíme a pridáme kapustu, pokrájanú na pásiky. Určite sa dá použiť aj normálna kapusta letná. Keď kapusta zmäkne, čo je rýchlo, vyberieme všetko na tanierik a do zostatku dáme na kocky nakrájané zemiaky.
- 2
Zemiaky podlejeme, okoreníme, osolíme a necháme dusiť do polomäkka. Keď zemiaky sú už hotové, pridáme zápražku, podlejeme vodou, alebo vývarom a zalejeme smotanou, do toho vrátime, čo sme predtým vybralli asolu dovaríme, podľa chuti dochutíme /napr. cukrom, octom, soľou/ a celkom nakoniec dáme za hrsť sekaného kôpru.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
kapustu so smotanou a kôprom som ešte nekombinoval, zaujímavéé, možno aj so zemiakovými tortičkami na chrumkanie, namiesto varených v kapuste, hmmm:)?
kapustu som predsalen spracoval tou "svojou" technológiou, nezapražoval som a iba chvíľku povaril so smotanou /kapusta bola v menšom množstve tekutiny a jemnulinko chrumkala/, na záver skvostný kôpor, opražený slaninkový plátok ako ozdoba...
už sa teším na daľšie nové nápady :))))