Kapustová letná polievka

Autor receptu: tetrisss

Moja kolegyňa kdesi nabrala semiačka takej čudnej zeleniny - bezhlavkovej kapusty, keďže nevie čo s ňou, pár listov mi doniesla a tak som si musela aj ja niečo vymyslieť.

4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na masť dáme rozškvariť slaninu pokrájanú na malé kocky, na to dáme pokájanú cibuľu, popražíme a pridáme kapustu, pokrájanú na pásiky. Určite sa dá použiť aj normálna kapusta letná. Keď kapusta zmäkne, čo je rýchlo, vyberieme všetko na tanierik a do zostatku dáme na kocky nakrájané zemiaky.
  2. Zemiaky podlejeme, okoreníme, osolíme a necháme dusiť do polomäkka. Keď zemiaky sú už hotové, pridáme zápražku, podlejeme vodou, alebo vývarom a zalejeme smotanou, do toho vrátime, čo sme predtým vybralli asolu dovaríme, podľa chuti dochutíme /napr. cukrom, octom, soľou/ a celkom nakoniec dáme za hrsť sekaného kôpru.