Kapustnica

Kapustnica s parenými buchtami (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Suroviny

Postup

  1. Na oleji alebo masti usmažíme cibuľu.
  2. K usmaženej cibule pridáme 1 PL papriky mletej a nádobu ihneď stiahneme zo sporáka.
  3. Ďalej pridáme zemiaky a kapustu.
  4. Pokračujeme pridaním oravskej slaniny.
  5. Prilejeme zhruba 1700 ml vody.
  6. Prípravu dokončíme pridaním bobkového listu, celého čierneho korenia, soli, prípadne aj vegetu pridáme... (Samozrejme vy použijete koreniny podľa vašej chuti.) Nádobu zakryjeme a pomali varíme cca 90 minút. Asi po 30-tich minútach varenia kapustnice si musíme zamiesiť cesto, na kysnuté buchty.
  7. Z uvedených surovín vymiesime cesto a po cca 45-tich minútach by sme ho mali mať takéto. Ja som na miesenie použil kuchynský robot. Cesto miesime asi tak 8 minút, pokiaľ sa mi pekne neoddelovalo od krajov nádoby.
  8. Potom som si spravil buchtičky. A to 6 kusov. Samozrejme, Vy si ich môžete spraviť aj viac a môžete aj z iného cesta. Po vykrojení cesta necháme buchty ešte podkysnúť zo 15 minút.
  9. Buchty poukladáme na vrch kapustnice a paríme ich pod pokrievkou 13 minút.
  10. Zo zostávajúceho cesta som si urobil buchty na pare. Buchty potrieme vlažným maslom a posypeme ich napr. mletými orechami, makom a vrch posypeme cukrom, ktorý vy radi.
  11. Dobrú chuť Vám priateľky & priatelia.