Kapustnica
Kapustnica s parenými buchtami (fotorecept)
Autor receptu: mesiar50
Postup- Na oleji alebo masti usmažíme cibuľu.
- K usmaženej cibule pridáme 1 PL papriky mletej a nádobu ihneď stiahneme zo sporáka.
- Ďalej pridáme zemiaky a kapustu.
- Pokračujeme pridaním oravskej slaniny.
- Prilejeme zhruba 1700 ml vody.
- Prípravu dokončíme pridaním bobkového listu, celého čierneho korenia, soli, prípadne aj vegetu pridáme... (Samozrejme vy použijete koreniny podľa vašej chuti.) Nádobu zakryjeme a pomali varíme cca 90 minút. Asi po 30-tich minútach varenia kapustnice si musíme zamiesiť cesto,
na kysnuté buchty.
- Z uvedených surovín vymiesime cesto a po cca 45-tich minútach by sme ho mali mať takéto. Ja som na miesenie použil kuchynský robot. Cesto miesime asi tak 8 minút, pokiaľ sa mi pekne neoddelovalo od krajov nádoby.
- Potom som si spravil buchtičky. A to 6 kusov.
Samozrejme, Vy si ich môžete spraviť aj viac a môžete aj z iného cesta. Po vykrojení cesta necháme buchty ešte podkysnúť zo 15 minút.
- Buchty poukladáme na vrch kapustnice a paríme ich pod pokrievkou 13 minút.
- Zo zostávajúceho cesta som si urobil buchty na pare. Buchty potrieme vlažným maslom a posypeme ich napr. mletými orechami, makom a vrch posypeme cukrom, ktorý vy radi.
- Dobrú chuť Vám priateľky & priatelia.
|