Kapustnica s guľkami

izabella929 - fotkaizabella929, 26. novembra 2011

Túto kapustnicu robím veľmi často, je vynikajúca a čím viac ju prihrievam, je lepšia a lepšia. keď ju varím pre moju rodinu, všetcu ju Zobraziť celý popisTúto kapustnicu robím veľmi často, je vynikajúca a čím viac ju prihrievam, je lepšia a lepšia. keď ju varím pre moju rodinu, všetcu ju chvália..

8
porcií
120 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
300 g
200 g čerstvé
200 g
200 g
80 g
200 g
1 lyžica
1 lyžica
1 hlávka
1 lyžica
1 káv.lyžička
1 káv.lyžička
1 hlávka
250 ml.




Postup

  1. 1

    Na masti opražím pokrájanú cibuľu, pridám na kolieska pokrájanú klobásku a spolu podusím, potom pridám za lyžicu kryštálový cukor a počkám , kým skaramelizuje.Následne pridám sudovú kapustu, ktorú som trošku poprekrajovala, aby nebola taká dlhá a pokrájam do tejto masy aj 2 strúčky cesnaku.Dusím to približne 15 minút.Následne to zalejem studenou vodou, do ktorej pridám údené rebro, surové rebro a varím prikryté asi hodinu.Keď je mäsko uvarené, vyberiem ho dierkavou varechou do misy a nechám chladiť.Bravčové pliecko zomeliem na mäsovom mlynčeku spolu s jedným strúčikom cesnaku.Do tohto zomletého mäska, pridám soľ,rascu mletú aj celú,červenú papriku a umytú ryžu a jedno vajce a všetko pomiešam a prípadne dochutím, ak niečo chýba.

  2. 2

    Z takto pripravenej masy robím malé guľky a hádžem ich do vriacej kapustnice.Pokial sa guľky varia, oberiem varené mäsko z údených ako aj surových rebierok, pokrájam ich na kocky a vrátim zpäť do kapustnice ešte aby prešli varom.Keď sú guľky uvarené,vlejem do kapustnice rajčinový pretlak, čiže šťavu a ešte nechám prejsť varom..všetko dochutím vegetou, prípadne dochutím ešte , ako niečo chýba. Servírujem na tanier tak, aby tam bolo zo všetkého niečo, čo sa v kapustnici varilo.

Diskusia k receptu

duschko
Gulky do kapustnice robim uz pomerne dlho. Je to podobnny recept ako tvoj. Pripomina mi to sviatky. Ked som raz v lete uvaril taku kapustnicu, moji chlapci sa nezabudli opytat, ze kde su darceky od Jeziska.
tatranka
Moja svokra robievala kapustnicu s guľkami a bola to naozaj pochúťka.Aj tvoja kapustnička vyzerá mňamkovo.Ináč vítaj @Izabella929 na Vareche.Dúfam,že ti tu bude dobre.
sneica
mňam paráda....robievam kapustu s guľkami iba s mäsa,nepridávam ryžu...ukladám a urobim takéto...
vierik
Takúto istú kapustnicu robievam aj ja,je vynikajúca a presne aj ryžové guľky s mäsom.Najbližšie bude asi až na Silvestra,ale už teraz sa na ňu véľmi teším.A ešte zahustím 1-2 strúhanými zemiakmi.
hanka111
Toto je úplne recept na moju kapustnicu, až na tie guľky s ryžou, určite vyskúšam pri najbližšej príležitosti, ukladám
katka1313
Kapustnicu s guľkami? nerobila som , ale určite vyskúšam, vyzerá dobre
izabella929
díky vám všetkým..))) ano kapustnica s guľkami to je to, čo lúbime všetci.-)))
askadaniela
Musí byť vynikajúca, keď budeme mať hotovú novú kyslú kapustu v sude určite vyskúšam túto tvoju ako prvú. A tie guľky sú v nej teda poriadne :-)
izabella929
@askadaniela..kapustnicu robím skoro vždy podobne...niekedy bez guliek, ale to potom neskôr ľutujem, lebo sú veľmi chutné a dajú sa jesť iba tak s chlebíkom...teším sa, ako vám bude chutnať, potom mi prosím napíš..) veľmi pekne ďakujem za komentár.-)
annan
dnes som ju varila,je naozaj veľmi chutná.Odporučam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia